20
okt

Ruim 240 vo-leerlingen maken kennis met de wereld van techniek

Vanuit het programma Sterk techniekonderwijs (STO) organiseerde Knooppunt Techniek in samenwerking met het Technova College, het programma ‘Ontdek de wereld van techniek en technologie’ speciaal voor gl- en tl-leerlingen in de Regio Foodvalley. Ruim 240 leerlingen van Het Streek College uit Ede, het Ichthus College uit Veenendaal, Pantarijn uit Wageningen en het Perron uit Veenendaal namen onlangs deel aan dit programma.

Van programmeren en ontwerpen tot 3D printen

De leerlingen en hun begeleidende docenten, werden in het Technova College ondergedompeld in de wereld van techniek. Het programma startte met een interactieve presentatie, waarin de ‘7 werelden van techniek’ centraal stonden, gevolgd door een rondleiding door het gebouw. De leerlingen sloten het programma af met twee workshops. Zo programmeerden leerlingen o.a. een microcontroller, ontwierpen zij een Tiny House, bouwden zij hun eigen fotostudio en maakten zij kennis met motorvoertuigentechniek, 3D printen en lasersnijden of stapten zij in de wereld van virtual reality. De leerlingen waren blij verrast: “Juf, wij wisten helemaal niet, dat dit ook techniek is!”

Een aantrekkelijk beeld van leren én werken in de techniek

De wereld kan niet zonder techniek. Als je in deze sector werkt, bouw je aan de wereld van morgen. De vraag naar technisch geschoold personeel is groter dan ooit. Techniek is een prachtsector waar vakmensen het verschil kunnen maken en waar je een mooie toekomst tegemoet gaat, vol kansen en uitdagingen. “Een dag zoals deze is daarom heel belangrijk om de leerlingen juist te laten ervaren hoe leuk techniek is. Om hen een realistisch en aantrekkelijk beeld te geven van leren én werken in de techniek staan de ‘7 werelden van techniek’ centraal in dit programma. Zo ontdekken zij dat techniek heel breed is en meer omvat dan ze in eerste instantie misschien denken”, aldus Sandra Reuvers, projectleider STO Regio Foodvalley.