04
mrt

Lokaal aanbod techniekoriëntatie

Jaarlijks organiseert Knooppunt Techniek samen met verschillende opleidingsbedrijven en onderwijsinstellingen, de VMBO Techniek Oriëntatiedagen. Via praktische workshops kunnen 2e jaars VMBO-leerlingen kennis maken met techniek. Vorig jaar ontvingen we ruim 600 leerlingen in Oosterbeek. Dit jaar vindt er geen fysiek evenement plaats. Als alternatief ontvangt het voorgezet onderwijs een digitaal LOB-pakket. De inhoud kan gebruikt als inspiratie voor LOB- of technieklessen.

Lokaal aanbod techniekoriëntatie

Aangezien de behoefte per niveau verschillend is, zijn er twee pakketten samengesteld: ‘LOB-pakket VMBO BB/KB’ en een ‘LOB-pakket VMBO GL/TL’. Deze pakketten bestaan o.a. uit een handig overzicht met het aanbod techniekoriëntatie in regio Foodvalley, praktische informatie over opleidingen, inspirerende video’s en andere bruikbare informatie op het gebied van techniekoriëntatie, zoals een ‘TechCheck’ en ‘Doe-opdrachten’ van het platform ‘Expeditie 7 werelden van techniek’. Tijdens de online inspiratiesessie Techniekoriëntatie op donderdag 25 maart vertellen we hier meer over. Bekijk hier het aanbod. 

Online inspiratiesessie Techniekoriëntatie 25 maart. Heb jij je al aangemeld?

Op donderdag 25 maart organiseert Knooppunt Techniek van 15.00 tot 16.30 uur de online inspiratiesessie Techniekoriëntatie i.s.m. Jet-Net & TechNet. Tijdens deze sessie lichten we kort de LOB-pakketten en het lokale aanbod techniekoriëntatie toe. Jet-Net & TechNet vertelt over het Bèta&TechMentality-model en het LOB-platform Expeditie 7 werelden van techniek. Uitnodiging gemist en wil je deze bijeenkomst niet missen? Aanmelden kan voor 22 maart via info@knooppunttechniek.nl.

Bezoek een lokaal bedrijf of nodig een gastspreker uit

Wil je een bedrijfsbezoek organiseren of een gastspreker uitnodigen? Knooppunt Techniek denkt graag met je mee om een programma samen te stellen en brengt je in contact met ondernemers bij jou in de buurt.

Meer informatie?

We hopen dat de inhoud van het aanbod het onderwijs inspireert om aan de slag te gaan met techniekoriëntatie. Wil je meer weten over de LOB-pakketten, het lokale aanbod techniekoriëntatie of heb je andere vragen? Neem dan contact op met Knooppunt Techniek via info@knooppunttechniek.nl of bel Sandra Reuvers via (06) 51 72 30 53. Knooppunt Techniek is verantwoordelijk voor het programmamanagement van Sterk Techniekonderwijs in regio Foodvalley waar dit initiatief deel van uitmaakt. Hopelijk zien we elkaar 25 maart tijdens de online inspiratiesessie!