01
jul

In de media: GROEI #7 | Regio Foodvalley en Knooppunt Techniek bundelen krachten en brengen arbeidsmarkt in beweging

GROEI is het (online) magazine van Regio Foodvalley. In dit magazine worden projecten belicht die de afgelopen periode het meest kleur hebben gegeven aan regionale samenwerking. In GROEI #7 aandacht voor circulariteit, de Regionale Energiestrategie én het TalentCenter Regio Foodvalley. Een initiatief waar Regio Foodvalley en Knooppunt Techniek hun krachten bundelen om de arbeidsmarkt in beweging te brengen.

Ontwikkeling stimuleren

Met het TalentCenter Regio Foodvalley lanceert de regio een matchingsplatform waar werkgevers en kandidaten elkaar rechtstreeks, op basis van talentprofielen, kunnen vinden. De vraag naar medewerkers in de regio is groot. Maar het TalentCenter is meer dan een prikbord van vraag en aanbod. Het platform stimuleert iedereen om verder te kijken en zich te ontwikkelen, óók wie niet direct op zoek is naar een baan.

Techniekpact: samen zorgdragen voor voldoende vakbekwame technici

Tegelijk met het ontwikkelen van een matchings-platform in de regio richten onderwijsinstellingen, werkgevers- en werknemersorganisaties, regio’s en het rijk zich in het Techniekpact samen op het zorgdragen voor voldoende vakbekwame technici. “We redden het daar niet alleen met instroom van onderaf”, zegt Joop Hazeleger, directeur van Knooppunt Techniek en programmamanager van het Techniekpact Regio Foodvalley. “Nu we ons meer op zij-instromers richten, hebben we de krachten regionaal gebundeld in het TalentCenter. Werken in de techniek is interessant, er zijn volop ontwikkelingsmogelijkheden en het betaalt goed. Daarnaast triggeren we werkgevers om anders te denken en op plekken waar ze nog niet eerder hebben gekeken, naar nieuwe medewerkers te zoeken, aldus Hazeleger.”

Lees het artikel hier