Techniekpact

Techniekpact werkt in heel Nederland. Ook in FoodValley. Bedrijfsleven, onderwijs en overheid hebben harde afspraken gemaakt over verbetering van de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt in de technieksector.

In FoodValley maakt Techniekpact jongeren enthousiast voor technische opleidingen met VMBO Techniek Ori├źntatiedagen, FIRST LEGO┬ę League FoodValley en Bouw Inspiratie Dagen voor leerlingen uit groep 7 en 8 van het primair onderwijs. De ambitie reikt verder.

Met de ontwikkeling van regio specifieke opleidingen en keuzemodules sluit het onderwijs aan op de vraag van de ondernemers. En binnen de brancheclusters maken onderwijsinstellingen en bedrijfsleven afspraken over stages, praktijkopdrachten, bedrijfsbezoeken, gastcolleges en opbrengsten van projecten en voorlichtende activiteiten.

Rol, missie en visie

Techniekpact verbetert de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt in de technieksector. Dat dringt het tekort aan technisch personeel terug. Ook duurzame inzetbaarheid van technici is een doelstelling. In het Techniekpact staan harde afspraken tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid.

Knooppunt Techniek

– Verbindt bedrijven en onderwijsinstellingen
– Sluit aan bij bestaande initiatieven
– Voert het programmamanagement