25
feb

Hackathon ‘Een gezonde duurzame wereld’ | Onderdeel Digital Days

Op vrijdag 25 februari gaat de Hackathon van start. De Hackathon is onderdeel van de Digital Days, een initiatief waarin IT-bedrijven, onderwijsinstellingen en regionale overheid samen optrekken.
Maar liefst 90 mbo- en hbo-studenten staan te trappelen om met IT-vraagstukken vanuit het bedrijfsleven rondom het thema ‘Een gezonde duurzame wereld’ aan de slag te gaan. Tijdens de Hackathon werken de deelnemers aan vragen over korte lokale voedselketens. Hoe halen we ons eten dichterbij? En kunnen we hiervoor vertical farming inzetten? De studenten analyseren data en bedenken samen innovatieve oplossingen. Elk team pitcht hun oplossing aan de jury. Het winnende team gaat naar huis met de Digital Days Hackathon Trophy 2022.

Over de Digital Days en partners

Digital Days is hét IT & New tech event voor jongeren in de Regio Foodvalley. Het event bestaat uit drie onderdelen; Tech Day, Hackathon en Game Battle. Voor de Hackathon bracht het DigiLab verschillende partijen met elkaar in verbinding en ontwikkelden ze samen met Framvent en Impact Smart Solutions mooie en uitdagende opdrachten voor de deelnemende studenten. De organisatie van de Hackathon ligt in handen van Knooppunt Techniek. De deelnemende studenten volgen een mbo- of hbo-opleiding ICT of Toegepaste Biologie aan het Technova College, Aeres, CHE of de HU.

Tijd:

8.300 – 18.00 uur

Locatie:

De teams worden verdeeld over verschillende locaties op de Kenniscampus in Ede.

Vervolg Hackathon: Bootcamp ICT-Campus 2022

Van woensdag 23 tot en met vrijdag 25 maart bouwen studenten tijdens de ‘Bootcamp ICT Campus 2022’ verder aan de resultaten van de Hackathon. De deelnemende studenten zetten de resultaten om naar praktische businessplannen en marketingstrategieën.