24
feb

Hackathon ‘Een duurzaam voedselsysteem’ | Onderdeel Digital Days

Op vrijdag 24 februari gaat de Hackathon van start. De Hackathon is onderdeel van de Digital Days, een initiatief waarin IT-bedrijven en onderwijsinstellingen samen optrekken. Aan de Hackathon doen maar liefst 130 mbo- en hbo-studenten uit de Regio Foodvalley mee. De deelnemers buigen zich in ruim 20 gemixte teams, onder leiding van docenten en experts uit het bedrijfsleven, over IT-vraagstukken rondom het thema ‘Een duurzaam voedselsysteem’. De studenten analyseren data en bedenken samen innovatieve oplossingen. Elk team pitcht hun oplossing aan de jury. Het winnende team gaat naar huis met de Digital Days Hackathon Trophy 2023.

Over de Digital Days en partners

Digital Days is hét IT & New tech event voor jongeren in de Regio Foodvalley. Het event bestaat uit drie onderdelen; Tech Day, Hackathon en Game Battle. De Digital Days is een initiatief waarin IT-bedrijven, onderwijsinstellingen en regionale overheid samen optrekken. Info Support is hoofdsponsor van dit event. Voor de Hackathon bracht het DigiLab verschillende partijen met elkaar in verbinding en ontwikkelden ze samen met De Pantry, KaasBaas en Mprise Agriware mooie en uitdagende opdrachten voor de deelnemende studenten. De organisatie van de Hackathon ligt in handen van Knooppunt Techniek en ICT Campus is partner van dit initiatief. De deelnemende studenten volgen een mbo- of hbo-opleiding ICT of Toegepaste Biologie aan het Technova College, Aeres of de CHE. Samen met alle partners zorgen we ervoor dat het onderwijs aan blijft sluiten op vragen van de toekomst en stimuleren we dat er meer jongeren kiezen voor een ICT-opleiding.

Tijd:

  • 9.00 – 16.00 uur

Locatie:

De Hackathon wordt gehost vanuit het Technova College in Ede.

Vervolg Hackathon: Bootcamp DigiLab 2023

Van woensdag 22 tot en met vrijdag 24 maart bouwen studenten tijdens de ‘Bootcamp DigiLab 2023‘ verder aan de resultaten van de Hackathon. De deelnemende studenten zetten de resultaten om naar praktische businessplannen en marketingstrategieën.