15
okt

Docenten ontdekken lesaanbod van IW Midden: van warmtepomp- tot ventilatietechniek

In het kader van Sterk Techniek Onderwijs in regio Foodvalley brachten vmbo-docenten maandag 12 oktober een bezoek aan opleidingsbedrijf IW Midden in Amersfoort. IW Midden is een opleidingsbedrijf in de regio voor installatie-, elektrotechnische- en koeltechnische opleidingen. Tijdens de inspiratiesessie stonden de docenten stil bij de werking van een warmtepomp en werden zij bijgepraat over de nieuwste ventilatietechnieken.

Meer ventilatiemonteurs nodig

Na een interessante uitleg over de werking van een warmtepomp, namen de docenten een kijkje in het nieuwe ventilatielokaal. In dit speciaal ingerichte lokaal geeft IW Midden praktijkgericht onderwijs over alle aspecten van een gezond binnenklimaat in gebouwen en huizen. Goede ventilatie is een must, zeker in deze tijd. Daarom er zijn meer ventilatiemonteurs nodig!

Praktijklessen en excursies op maat

Ook andere (v)mbo-docenten, hun leerlingen én bedrijven kunnen bij IW Midden praktijklessen krijgen en excursies volgen. Op het gebied van installatie-, elektro, koel- en nu dus ook ventilatietechniek worden in overleg lessen en excursies op maat gemaakt.

Mooi om te zien wat IW midden kan betekenen

Jaap van ’t Land, docent PIE (Produceren, Installeren en Energie) en voorzitter ’techniek breed’ bij Het Perron in Veenendaal: “Het was een mooie en leerzame inspiratiesessie. Ik heb veel kennis opgedaan en ontdekt wat IW Midden voor de scholen in regio Foodvalley kan betekenen. Zo organiseren zij excursies voor leerlingen en bieden zij een opleidingstraject voor hybride docentschap aan. En werken zij enthousiast mee aan inspiratiesessies voor het onderwijs en het bedrijfsleven, zoals deze. Heel waardevol.”