12
jan

Digital Days 2021: jongeren in de Regio Foodvalley enthousiast maken voor ICT

Op vrijdag 12 februari 2021 gaat de 5e jubileumeditie van Digital Days van start in Midden-Nederland. Het tech talent-evenement wordt mede door studenten georganiseerd en is hét podium voor jongeren in de Regio Foodvalley om ze enthousiast te maken voor de legio mogelijkheden en kansen in de ICT. Vele scholen en bedrijven, waaronder hoofdsponsor Info Support, omarmen dit initiatief. Digital Days staat in het teken van ‘Create your future’: technologie is niet meer weg te denken én is onze toekomst. Op deze dag is de Hackathon in hybride vorm en een online Game Battle. De Tech Day op 25 juni is het sluitstuk van de Digital Days.

Knooppunt Techniek verzorgt inhoud van Hackathon
Hoe zorgen we er samen voor dat wij met z’n allen gezond blijven leven? Hier is onder andere kennis, bewustwording en innovatie voor nodig. Innovatievraagstukken vragen om data-analyse en creatieve oplossingen. Tijdens de Hackathon op vrijdag 12 februari gaan mbo- en hbo-studenten van verschillende studierichtingen, onder leiding van docenten en experts uit de praktijk, in teams aan de slag met een ICT-vraagstuk rondom het thema ‘gezond leven’. De vraagstukken zijn afkomstig van verschillende ICT-, agrifood- en maakbedrijven uit de regio. Zo gaan de studenten in teams op zoek naar een oplossing om fijnstof te meten. En werken ze aan een klimaatvraagstuk bij diertransport, bedenken ze hoe ze het kweekproces van meelwormen kunnen optimaliseren of de wateropname bij koeien kunnen detecteren. Naar verwachting doen er zo’n 150 studenten mee aan dit hybride event. Joop Hazeleger, directeur van Knooppunt Techniek: “Knooppunt Techniek verzorgt de inhoud van de Hackathon. De Hackathon is opgenomen in het onderwijsprogramma bij een deel van de studenten. De waardering van de Hackathon telt mee in de studieresultaten van deze studenten. Op deze manier is de Hackathon ingebed in het onderwijs. We zijn er trots op dat we dit bereikten.”

Tijdens de Bootcamp ICT-Campus verder bouwen aan resultaten
Van woensdag 24 tot en met vrijdag 26 maart organiseert ICT-Campus samen met studenten, docenten en lokale ondernemers de Bootcamp ICT-Campus 2021. Tijdens dit event kunnen studenten verder bouwen aan de resultaten van de Hackathon.

Lees meer over Digital Days 2021.