26
mrt

Bootcamp ICT-Campus 2021 – Studenten ontwikkelen apps voor lokale ondernemers

Van woensdag 24 tot en met vrijdag 26 maart organiseert ICT-Campus samen met studenten, docenten en lokale ondernemers de Bootcamp ICT-Campus 2021. Het initiatief is een vervolg op de Hackathon die in februari plaatsvindt. Op verschillende locaties wordt gelijktijdig gewerkt aan opdrachten voor lokale ondernemers. Op vrijdag 26 maart beoordeelt een jury, die bestaat uit vertegenwoordigers van gemeenten, onderwijs en bedrijfsleven, de resultaten.

Verder bouwen in gemixte teams aan resultaten 
Na het succes bij de Hackathon tijdens de Digital Days op 12 Februari, bouwen de teams verder aan de resultaten. De teams bestaan uit studenten van de Christelijke Hogeschool Ede, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Aeres MBO, het Rijn IJssel en het Technova College. In gemixte teams van zes deelnemers werken zij aan verschillende opdrachten uit het bedrijfsleven. De lat ligt nu hoger en het is de bedoeling dat er vanuit de eerdere resultaten, die gerealiseerd worden tijdens de Hackathon, business ontwikkeld wordt. En dat er daadwerkelijk software prototypen gebouwd gaan worden. Denk aan apps en dashboards die betekenisvolle data laten zien voor bedrijven.

Mooie samenwerking tussen overheid, onderwijs en bedrijfsleven
De Bootcamp ICT-Campus 2021 vindt plaats op verschillende locaties nabij de opdrachtgevers. Vrijdagmiddag 26 maart beoordeelt een jury, die bestaat uit vertegenwoordigers van gemeenten, onderwijs en bedrijfsleven, de resultaten van de teams. De teams maken kans op verschillende prijzen. Daarnaast neemt het onderwijs de resultaten mee voor de beoordeling van de studenten. Een mooie samenwerking en een prachtige win-winsituatie voor het onderwijs.

Herman Julsing, projectleider van Knooppunt Techniek, verzorgt het programmamanagement voor de Bootcamp ICT-Campus 2021. Meer informatie of aanmelden? Neem contact op met Herman Julsing via (06) 53 32 79 78 of mail naar h.julsing@knooppunttechniek.nl.