19
okt

Campagne Knooppunt Techniek moedigt inwoners aan om uit hun bekende werkwereld te stappen en op onderzoek uit te gaan

Met de campagne ‘Ga voor techniek!’ moedigt Knooppunt Techniek inwoners aan, om te onderzoeken of werken in de techniek, bouw of ICT bij hen past. Knooppunt Techniek biedt mogelijkheden om techniek te ontdekken en daagt zij-instromers uit zich te bewegen richting deze sector. Om zoveel mogelijk mensen aan het werk te houden en het tekort aan technisch personeel terug te dringen, moeten werknemers én werkgevers in actie komen.

Meer dan alleen ‘maken’

De arbeidsmarkt verandert, technologische ontwikkelingen en energietransitie zorgen voor een groeiende vraag naar technisch personeel. Door de coronacrisis zijn verschuivingen in de arbeidsmarkt ontstaan. Om te voorkomen dat er een mismatch ontstaat tussen vraag en aanbod, moet het makkelijker worden om te blijven bijleren of over te stappen naar een andere baan. Joop Hazeleger, directeur Knooppunt Techniek: “We redden het in de techniek niet alleen met instroom van onderaf. We richten ons daarom ook op zij-instromers. Werken in de techniek, bouw of ICT is meer dan alleen ‘maken’. Het gaat ook over ontwerpen, tekenen, begroten, programmeren, veiligheid, verduurzamen en meer. Werken in deze sectoren is interessant, er is volop ruimte om je te ontwikkelen en je te specialiseren. De verdiensten en arbeidsvoorwaarden zijn gunstig. Omscholingstrajecten zijn laagdrempelig en betaalbaar.” Met deze campagne willen we ook werkgevers triggeren om anders te denken en op plekken waar ze nog niet eerder hebben gekeken, naar nieuwe medewerkers te zoeken.”

Aanbod Knooppunt Techniek

Zo’n overstap naar een ander werkveld, kan best spannend zijn. Daarom is het belangrijk om je goed te oriënteren en te praten met mensen die weten waar ze het over hebben. Via Knooppunt Techniek kunnen inwoners tijdens de campagneperiode een aanvraag indienen om laagdrempelig en vrijblijvend kennis te maken met techniek, bouw of ICT. Denk aan een bedrijfsbezoek, een meeloopdag, een gesprek met een zij-instromer of een opleidingsadviseur. “Wat veel mensen niet weten is dat er veel subsidiemogelijkheden zijn om omscholing te financieren. Knooppunt Techniek heeft een groot netwerk, kent de regio en weet welke wegen er bewandeld kunnen worden en matchen graag talent aan werk.”

Start nu jouw ontdekkingstocht

Ontdek of werken in de techniek, bouw of ICT iets voor jou is en kom in actie. Ga voor techniek! Stap uit je bekende werkwereld en ga dit avontuur aan. Laat je inspireren en ontdek of werken in de techniek bij jou past. Start nu jouw ontdekkingstocht. Vul een aanvraagformulier op onze campagnepagina in en wij nemen contact met je op.