22
sep

Toveren met taal om te enthousiasmeren voor techniek

Hoe zet je framing slim in om mensen enthousiast te maken voor techniek? Dit was één van de vragen die aan bod kwam tijdens de STO-inspiratiessessie ‘De techniek van taal: framing als overtuigingsmiddel’ op donderdag 22 september. Zo’n 40 deelnemers; (v)mbo-docenten, LOB- en instroomcoördinatoren, decanen, communicatie- en hr-specialisten, namen deel aan deze interactieve workshop op Het Perron in Veenendaal.

Herkenbare voorbeelden en praktische tips

Door slim te framen wordt communicatie aantrekkelijker, duidelijker en overtuigender. Framingspecialist Lindi Boeije van Taalstrategie gaf verschillende herkenbare voorbeelden én praktische tips om met dit onderwerp aan de slag te gaan, waaronder: ‘Deel enthousiaste persoonlijke verhalen uit de praktijk, prijs techniektalent, maak inzichtelijk wat je doet en benoem welke bijdrage je levert aan de maatschappij. En tenslotte…. ‘Techniek is voor iedereen!’.

Houvast

“De sessie geeft mij houvast om kritisch te kijken naar verschillende teksten op onze website. Ik ga hier morgen direct mee aan de slag,” aldus Ilse Vos Dankbaar

Prachtsector

Lindi Boeije: “Door slim te framen hebben we de deelnemers vanmiddag laten zien dat de techniek een prachtsector is waar vakmensen het verschil kunnen maken en waar je een glansrijke toekomst tegemoet gaat vol kansen en mooie uitdagingen. Ik ben er trots op dat ik hier een bijdrage aan kan leveren.”