15
jun

Terugblik online sessie Jaarcongres Techniekpact | ‘Tech en Food: een vruchtbare combinatie’

Maandag 14 juni vond het jaarcongres van het Techniekpact plaats. Zo’n 600 deelnemers volgden dit online programma. Het event stond dit jaar in het teken van Food en Tech. Knooppunt Techniek verzorgde die middag één van de sessies. De gesprekken tijdens dit moment lieten zien hoe Tech en Food met elkaar verbonden zijn én hoe vruchtbaar deze combinatie is. En dat publiek privaat samenwerken, om de ontwikkelingen op dit gebied te stimuleren, onmisbaar is.

Groenpact meets Techniekpact

Tijdens deze sessie gingen Joop Hazeleger, directeur Knooppunt Techniek en Bart van de Beek, trekker op het gebied van het programma digitalisering & technologisering binnen het Groenpact, met elkaar in gesprek. Zij vertelden over verschillende initiatieven in de regio Foodvalley en gaven een aantal voorbeelden van hoe onderwijs, bedrijfsleven en overheid bij elkaar komen. Ook deelden zij de opbrengsten van deze initiatieven en vertelden zij hoe de continuïteit gewaarborgd blijft.

Studenten voorbereiden op de toekomst

Nadat Joop en Bart hun ervaringen en tips deelden over hun samenwerking en initiatieven in regio Foodvalley, kwamen Wessel Smits, pabo-student en Techniekcoach bij TechnoDiscovery en Lisanne van Haarlem, Projectleider Innovatie bij Fruit Tech Campus aan het woord. Zij spraken over wat zij denken dat er voor nodig is aan samenwerking tussen overheid, bedrijven en onderwijs om studenten voor te bereiden om vakman of vakvrouw van de toekomst te worden. En wat deze samenwerking in de praktijk oplevert. Zo deelde Wessel o.a. hoe hij terecht gekomen is bij TechnoDiscovery en vertelde Lisanne hoe de Fruit Tech Campus zorgt voor beter en actueel onderwijs en over de betrokkenheid van het bedrijfsleven bij de campus.

Betekenisvolle voorbeelden uit regio Foodvalley

Joop Hazeleger: “We kijk terug op een geslaagde sessie met mooie betekenisvolle voorbeelden uit onze regio Foodvalley. Tech en Food kunnen niet zonder elkaar. Het is een vruchtbare combinatie en er is nog veel ontwikkeling nodig op dit gebied. Om deze ontwikkelingen te blijven stimuleren is publiek privaat samenwerken essentieel.”

Onze online sessie gemist?

Kijk via deze link de sessie terug.