20
sep

Team TechnoDiscovery

Sinds de start van het cursusjaar wordt hard gewerkt aan het programma van Techno Discovery. De eerste activiteiten staat in het teken van ‘mobiliteit en design’, een thema dat ontleend is aan de 7 werelden van techniek.

Jan Haasjes (rechts op de foto) legt zich toe op de externe contacten en het onderhouden van het netwerk. Vanuit zijn jarenlange ervaring als docent en directeur wil hij graag bijdragen aan de ontwikkeling van goed onderwijs op het gebied van techniek. “Het zou erg mooi zijn als in deze regio Techno Discovery een technieknetwerk coördineert ten dienste van basisscholen en brugklassen van het VO. Zo kunnen we bijdragen aan de ontwikkeling van STO: Sterk Techniek Onderwijs”.

Wessel Smits (in het midden) is een gedreven student aan de PABO. Hij legt zich toe op het ondersteunen bij de (praktische) voorbereidingen en de begeleiding van kinderen. Hij is bezig met verandertrajecten in en voor het basisonderwijs. Zijn droom is “onderwijs kan en moet anders: de wereld verandert in hoog tempo en kinderen verdienen het dat ze goed voorbereid worden op die veranderingen. Het roer moet om!”

Hans Krijgsman (links) neemt de organisatie van het programma voor zijn rekening. “Techno Discovery biedt een geweldige kans om kinderen te enthousiasmeren voor techniek en wetenschap. De locatie, de moderne middelen en de hele setting zorgen voor uitdaging, ontwikkeling en plezier. Nodig om de interesse voor techniek te vergroten en te verbreden”.

Komende weken wordt er met vertegenwoordigers van basisscholen gesproken worden over verdere afstemming van inhoud en organisatie. Vanaf 28 oktober gaat Techno Discovery live.