23
jan

Studenten werken tijdens de Hackathon aan oplossingen voor een duurzaam voedselsysteem

Op vrijdag 24 februari gaat de Hackathon van start. De Hackathon is onderdeel van de Digital Days, een initiatief waarin IT-bedrijven en onderwijsinstellingen samen optrekken. Aan de Hackathon doen maar liefst 80 studenten uit de Regio Foodvalley mee. De deelnemers buigen zich in 13 gemixte teams, onder leiding van docenten en experts uit het bedrijfsleven, over IT-vraagstukken rondom het thema ‘Een duurzaam voedselsysteem’. De studenten analyseren data en bedenken samen innovatieve oplossingen. Elk team pitcht hun oplossing aan de jury. Het winnende team gaat naar huis met de Digital Days Hackathon Trophy 2023.

Duurzaam en eerlijk produceren

De vraagstukken zijn afkomstig van de drie lokale bedrijven: De Pantry, KaasBaas en Mprise Agriware. Hoe zorgen we er samen voor dat wij met z’n allen duurzaam en eerlijk voedsel produceren? Hier is onder andere kennis, bewustwording en innovatie voor nodig. Innovatievraagstukken vragen om data-analyse en creatieve oplossingen. Tijdens de Hackathon werken de deelnemers aan vragen over het inzichtelijk maken van data, zoals voorraadbeheer, verkoopcijfers en productiekwaliteit. De studenten analyseren data en bedenken samen innovatieve oplossingen en prototypes, zoals bijvoorbeeld een app of een website. De plannen worden aan het eind van de dag gepitcht voor een jury die bestaat uit vertegenwoordigers van het onderwijs, bedrijfsleven en overheid.

Over de Digital Days en partners

Digital Days is hét IT & New tech event voor jongeren in de Regio Foodvalley. Het event bestaat uit drie onderdelen; Tech Day, Hackathon en Game Battle. De Digital Days is een initiatief waarin IT-bedrijven, onderwijsinstellingen en regionale overheid samen optrekken. Info Support is hoofdsponsor van dit event. Voor de Hackathon bracht het DigiLab verschillende partijen met elkaar in verbinding en ontwikkelden ze samen mooie en uitdagende opdrachten voor de deelnemende studenten. De organisatie van de Hackathon ligt in handen van Knooppunt Techniek en ICT Campus is partner van dit initiatief. De deelnemende studenten volgen een mbo-opleiding ICT of Toegepaste Biologie aan het Technova College of Aeres. Samen met alle partners zorgen we ervoor dat het onderwijs aan blijft sluiten op vragen van de toekomst en stimuleren we dat er meer jongeren kiezen voor een ICT-opleiding.