03
jun

STO-event ‘Online inspiratiesessie Techniekoriëntatie’ genomineerd voor de Spotlight

Sterk Techniekonderwijs bestaat alweer bijna anderhalf jaar. In die tijd is er zowel in de regio Foodvalley als in de diverse andere STO-regio’s hard gewerkt om mooie activiteiten te ontwikkelen. Om die inzet op regionaal niveau een landelijk podium te geven, is ‘de Spotlight’ geïntroduceerd. Sterk Techniek Onderwijs in regio Foodvalley is genomineerd met het event ‘Online inspiratiesessie Techniekoriëntatie’.

Van lokaal aanbod tot drijfveren van jongeren

‘De Spotlight’ licht de meest aansprekende, innovatieve, of verrassende regionale initiatieven uit, binnen Sterk Techniek Onderwijs én laat tevens zien hoe ze tot stand zijn gekomen. Sterk Techniek Onderwijs in Regio Foodvalley is genomineerd met het initiatief ‘Online inspiratiesessie Techniekoriëntatie’. Sandra Reuvers, Projectleider Sterk Techniekonderwijs in regio Foodvallei: “Met dit event inspireerden en enthousiasmeerden wij de deelnemers afkomstig uit het voortgezet onderwijs om in de klas met techniekoriëntatie aan de slag te gaan. Tijdens het event ontvingen de deelnemers twee LOB-pakketten, informatie over het lokale aanbod techniekoriëntatie en vertelde Jet-Net & TechNet over de drijfveren van jongeren, ‘Bèta&TechMentality’ en de ‘7 werelden van techniek’. We zijn trots op deze nominatie!”

Inspireren en enthousiasmeren

Jaarlijks organiseert Knooppunt Techniek samen met verschillende opleidingsbedrijven en onderwijsinstellingen, de VMBO Techniek Oriëntatiedagen. Via praktische workshops kunnen 2e jaars VMBO-leerlingen kennis maken met techniek. Vorig jaar ontvingen we ruim 600 leerlingen in Oosterbeek. Dit jaar vindt dit fysieke evenement niet plaats. Als alternatief organiseerde Knooppunt Techniek o.a. deze online inspiratiesessie. Via deze sessie hopen we, ondanks het wegvallen van de VMBO Techniek Oriëntatiedagen, het onderwijs te inspireren en te enthousiasmeren om met techniekoriëntatie in hun klas aan de slag te gaan.

Inspiratie voor iedereen

Alle ‘Spotlights’ zijn verzameld op de website van Sterk Techniekonderwijs. Bekijk ze hier. Kortom: inspiratie voor iedereen! Eind juni worden de winnende initiatieven bekend gemaakt.

Knooppunt Techniek verzorgt programmamanagement

Knooppunt Techniek initieert samenwerking om het vmbo-techniekonderwijs te versterken. Dit doen we onder andere door onderwijs, ondernemers en overheid met elkaar te verbinden. Knooppunt Techniek voert het programmamanagement voor het initiatief Sterk Techniek Onderwijs in Regio Foodvalley.