13
nov

Sterktechniekonderwijs: leerlingen Het Streek naar ITN

 Wij zijn ons ervan bewust dat we als technisch bedrijf een actieve rol moeten hebben in het verbeteren van het imago van technische beroepen in het algemeen. Met deze quote start het artikel dat ITN schreef over het bezoek dat leerlingen van Het Streek aan ITN bracht. 

ITN is stevig verbonden met het onderwijs in de FoodValley-regio. Naast de dag van de bouw, rondleidingen op projecten ontvangen zij ieder jaar vier leerlingen van Het Streek voor een tweedaags bezoek aan het bedrijf. Het doel van dit project is om de leerlingen een indruk te geven over hoe leuk werken binnen een technisch installatiebedrijf is en welke richtingen er allemaal mogelijk zijn. De maandag stond voornamelijk in het teken van kennismaken met ITN en de verschillende functies en afdelingen op kantoor. Door ze actief met medewerkers in gesprek te brengen kwamen de leerlingen tot de ontdekking dat er veel moet gebeuren om tot een eindproduct te komen.

Om de leerlingen een nog beter beeld te geven van hun werk kregen ze dinsdagochtend een rondleiding  op het nieuwbouwproject van het nieuwe kantoorpand van Bouwbedrijf Kreeft B.V. in Ede. Onder leiding van Rowisjoe (eerste monteur werktuigbouwkunde) konden zij met eigen ogen zien wat onze monteurs doen en wat er allemaal voor nodig is om samen een eindproduct te realiseren. Na de rondleiding keerden de leerlingen terug op kantoor om daar te gaan werken aan hun meesterproef.

Ook dit jaar was het  weer een geslaagd bezoek! ITN constateert dat de interesse vanuit de leerlingen in techniek  vooruit gaat. Heel positief! Op naar volgend jaar.