17
okt

PPS FoodMidden NL actief tijdens Dutch Foodweek

Deze week gingen jongeren van Aeres MBO, tijdens de Youth World Food Day, samen met opinieleiders het gesprek aan over oplossingen voor voedselverspilling als een van de wereldvoedseluitdagingen.

Het event werd georganiseerd in samenwerking met de gemeente Ede, het World Food Center, Wageningen Youth Institute, Food First coalition en Food & Business Knowledge Platform. Ede werkt al jaren met haar voedselbeleid aan gezond voedsel voor iedereen. Daarbij zoekt en stimuleert Ede voortdurend de verbeteringen in het voedselsysteem en is zij zich bewust van de positie en ideeën van jongeren bij dit vraagstuk.
Aeres-mbo deed met 4 teams mee aan de Zero Waste Challenge en won de eerste prijs.  Het team had een eigen concept opgesteld voor de productie van vegetarische bitterballen, waarbij alle ingrediënten een plek hebben en er niets wordt verspild.
Daarnaast werd bij het Aeres-mbo een bedrijvenmiddag georganiseerd voor bedrijven die stagiaires hebben, aangesloten bedrijven bij de PPS Food Midden Nederland en bedrijven vanuit het samenwerkingsverband Food Academie Nijkerk (FAN).
Arry Verhage (directeur SOL)  presenteerde de meest invloedrijke innovaties in de Food Industrie.  Ton Spierings (teamleider Aeres mbo) ging in op de ontwikkelingen binnen hun opleidingen; het team is in september gestart met het vormgeven van een hybride leeromgeving. Als vervolg op de presentaties gingen bedrijven en onderwijs in discussie over verdergaande samenwerkingen en partnerships. Dit krijgt in de loop van het schooljaar een vervolg.
De winnaars van de  Zero Waste Challenge  presenteerden hun product en plannen voor het opzetten van een bedrijf! Heerlijke vegetarische bitterballen.  Het enthousiasme van de bedrijven was hartverwarmend en een groot compliment voor de studenten.