27
jun

Netwerkborrel Platform E

Reinier van den Berg is één van de sprekers tijdens de netwerkbijeenkomst van Platform E. Van den Berg houdt zich bezig met klimaat, klimaatverandering en duurzaamheid. In 1986 startte hij als meteoroloog bij het eerste particuliere weerbureau in Europa, Meteo Consult, waarvan zijn broer één van de oprichters was. Bijna 35 jaar presenteerde hij het weer bij RTL4. Verder heeft hij als ondernemer een sprekersbureau opgericht, SpeakOut. Overigens zal hij nog wel af en toe op tv komen, zoals met een serie over biobased bouwen voor SBS6. Tijdens de bijeenkomst gaat hij in op wat de bouw en techniek kunnen doen in de energietransitie.

“De energietransitie is een mega operatie voor de economie en samenleving. Er is veel urgentie om onze economie anders in te gaan richten. Tegelijkertijd brengt dit voor het bedrijfsleven veel kansen met zich mee,” vertelt Van den Berg. “Ook de bouw en techniek zal mee moeten én kunnen in de veranderingen. Platform E is een mooi voorbeeld hoe de sector gezamenlijk de uitdaging aan kan gaan en een stip op de horizon kan zetten.”

Van den Berg krijgt veel energie van delen van zijn kennis over duurzaam ondernemen in deze tijd van transitie. “Ik vind het belangrijk om met positieve energie mensen hierin mee te nemen. Niet alleen maar duwen op de boodschap dat veranderen moet, maar juist laten zien dat het ook anders kan.” Donderdag 4 juli zal Van den Berg meer vertellen over de concrete kansen voor de bouw en techniek. En hoe samenwerken elkaar sterker maakt.