17
dec

Leerlingen van Het Groevenbeek College winnen regiofinale FIRST LEGO League

Winnaars FLL

Op vrijdag 13 december streden 7 teams van 6 scholen tijdens de FIRST® LEGO® League voor de felbegeerde ‘Champion Award’. Deze internationale robotwedstrijd vond plaats in het leer- en ontdekcentrum van TechnoDiscovery in Ede. De leerlingen voerden met een LEGO-robot verschillende missies en activiteiten uit in het teken van bouwen en duurzame innovaties. Het team van het Groevenbeek College eindigde op de eerste plaats en ging met de award naar huis. Zij mogen deelnemen aan de Benelux finale op zaterdag 25 januari in Breda.  

Samen een betere wereld bouwen
De FIRST® LEGO® League is een internationale technologiewedstrijd voor kinderen tussen de 9 en de 15 jaar. Ieder jaar is er een nieuw thema waar de missies aan gerelateerd zijn. Dit jaar is het thema City Shaper. Elk team kiest een probleem uit de praktijk en presenteert hun oplossing. De kinderen leren hun eigen robot te bouwen en te programmeren. Tijdens de robotwedstrijd voeren zij hier missies mee uit op een speciaal daarvoor ontworpen speelmat. Tijdens het hele traject worden de leerlingen onder andere ook beoordeeld op sportiviteit, samenwerking en respect.  

Volgend jaar ook deelnemen aan de FIRST® LEGO® League?
Wil je meer informatie over de FIRST® LEGO® League? Of wil je volgend jaar ook deelnemen met een team van jouw school? Neem dan contact op met Knooppunt Techniek via info@knooppunttechniek.nl 

Over TechnoDiscovery
In het nieuwe leer- en ontdekcentrum voor wetenschap en techniek kunnen docenten en leerlingen in regio Foodvalley met verschillende materialen en technieken experimenteren. Zij kunnen terecht in TechnoDiscovery, dat is gehuisvest in het Technova College op de Kenniscampus in Ede. Zo stimuleren we op een innovatieve manier dat er meer kinderen kiezen voor het vak techniek. En dat is hard nodig. In Nederland is er grote behoefte aan technisch opgeleid personeel. Samen met leerlingen, docenten, ondernemers en de overheid werken we aan de toekomst van regio Foodvalley! Meer informatie vind je op technodiscovery.nl.