17
feb

Leerlingen van het Christelijk College Nassau-Veluwe winnen FIRST® LEGO® League regiofinale

Op vrijdag 17 februari vond de FIRST® LEGO® League Challenge (FLL®) regiofinale plaats in het leer- en ontdekcentrum TechnoDiscovery in Ede. De FLL® Challenge is een internationale LEGO® wedstrijd voor kinderen van 9 t/m 15 jaar, waarbij innovatie en robotica centraal staan. Het thema jaar is: ‘SUPERPOWERED’ en staat in het teken van schone energie. De organisatie lag in handen van Knooppunt Techniek. Het team van het Christelijk College Nassau-Veluwe (CCNV) uit Harderwijk was de absolute winnaar. Vol trots namen Daniël, Amber, Shenouda en Job de FLL® beker in ontvangst. Het team staat op zaterdag 18 maart in de landelijke finale in Delft.

Oplossingen voor een betere energietoekomst

Cora van Wijngaarden, projectleider en jurylid: “De FLL® is voor leerlingen écht een leuk en educatief project, met ieder seizoen een nieuw thema dat betrekking heeft op een probleem dat zich wereldwijd voordoet. Kinderen werken aan de hand van aangeboden lesmateriaal over het thema en leren hun eigen robot bouwen en programmeren. Tijdens de wedstrijd voeren zij met deze robots missies uit.” Die vrijdag werden de deelnemers hartelijk ontvangen in de innovatieve broedplaats TechnoDiscovery, dé omgeving voor deze technische en creatieve wedstrijd. Na de kick-off gingen de teams in verschillende rondes de strijd met elkaar aan. De deelnemers onderzochten waar energie vandaan komt en hoe het gedistribueerd, opgeslagen en gebruikt wordt. Ook werd er een beroep gedaan op hun creativiteit om innovaties te bedenken voor een betere energietoekomst.

Doe je volgend jaar ook mee?

“We kijken terug op een geslaagde regiofinale. Het is een prachtige start voor een technische of IT carrière van onze jeugd! De oplossingen voor de toekomst worden hier gemaakt,” aldus Cora. Wil je volgend jaar ook deelnemen aan de FLL® Challenge? Dit kan in teams van een school, klas of BSO. Iedereen kan meedoen, technische kennis heb je er niet voor nodig. Het traject wordt in 12 sessies door een eigen docent/coach d.m.v. een instructie begeleid. Neem voor meer informatie contact op met Cora van Wijngaarden via c.vanwijngaarden@knooppunttechniek.nl. En wie weet zien we je volgend jaar?

Daniël, Amber, Shenouda en Job (v.l.n.r.)