11
jun

Leerlingen aan de slag tijdens de Bouw Inspiratiedag

Op vrijdag 7 juni vond voor de negende keer de Bouw Inspiratiedag plaats. Dit jaar was de voormalige – en recent gerestaureerde – kazerne van de Koninklijke Marechaussee aan de Verbindelaarsweg in Ede een bouwplaats voor bijna 600 leerlingen van groep 7 en 8, afkomstig van basisscholen uit de Regio Foodvalley. Op deze unieke locatie staken zij hun handen uit de mouwen en maakten zo kennis met verschillende aspecten rondom de bouw: timmeren, metselen, graven, hijsen, programmeren en ontwerpen.

Kennismaken met sector en inzicht beroepen
Verspreid over het terrein, zowel binnen als buiten, op speciaal ingerichte doe-locaties stonden experts klaar om de kinderen te vertellen over de activiteiten binnen de sector. Daarnaast konden zij die dag verschillende workshops volgen op het gebied van ontwerpen, bouwen en maken.

Zelf laten ervaren wat voor mooie dingen je kunt maken
Er is een groot tekort aan technisch personeel. Terwijl het een prachtige sector is om in te werken. Met de Bouw Inspiratiedag, laten we de kinderen zelf ervaren wat voor mooie dingen je kunt maken als je in deze sector werkt. Het geeft ze een beeld van de verschillende beroepen in de bouw.
Heel waardevol én belangrijk, zeker voor de toekomst van deze sector!

Imago van technische beroepen verbeteren
De Bouw Inspiratiedag is een initiatief van Koninklijke Bouwend Nederland (afdelingen Veenendaal en Zuid-West Veluwe) en Knooppunt Techniek. Daarnaast zijn opleidingsbedrijven, onderwijs en lokale ondernemers bij de organisatie betrokken.
Joop Hazeleger, directeur Knooppunt Techniek: “Schitterend om dit evenement voor de negende keer te mogen organiseren en al die leerlingen te zien genieten van alle facetten van de bouw. Mooi ook om het enthousiasme van de bedrijven te zien die hun steentje bijgedragen hebben. Samen met Sterk Techniek Onderwijs en Techniekpact zorgen we ervoor dat het onderwijs beter aansluit op de vragen van de toekomst. De Bouw Inspiratiedag helpt het verbeteren het imago van technische beroepen, zodat er meer jongeren kiezen voor techniek. Zo werken we samen aan de toekomst van de Regio Foodvalley.”