04
jul

Knooppunt Techniek viert eerste lustrum

Woensdag 3 juli was het feest bij Knooppunt Techniek! Samen met studenten, docenten en ondernemers blikten we terug op vijf jaar Knooppunt Techniek en vierden we onze successen. Tijdens het World Café, een werkvorm aan de hand van thema’s, bruiste het van de ideeën over toekomstige innovatieprojecten. Over één ding waren we het meer dan eens: dit moeten we voortzetten!

     

groen licht voor Sterk Techniekonderwijs
We blijven knopen, innoveren en kansen aangrijpen om samen werk te maken van techniek. Deze week werd ook bekend dat onze subsidieaanvraag voor Sterk Techniekonderwijs Food Valley is toegekend. Dit betekent dat de regio Food Valley ruim 8 miljoen euro tegemoet kan zien! Hiermee kunnen we samen meer innovatieve onderwijsprojecten ontwikkelen en het vmbo-techiekonderwijs verder versterken.

Wessel Smits: “Ik ging van een zesjes-cultuur naar een wereld vol ambitie.”

In 7 minuten weten hoe wij samen met ondernemers, onderwijs en overheden technici van de toekomst opleiden? Bekijk onze video!

Knooppunt Techniek draait dóór!
In de zomer van 2014 kwam Knooppunt Techniek uit de startblokken. Na een intensieve pionieringsfase startte in 2015 officieel de publiek private samenwerking Tech4Food. Met zo’n 60 bedrijven en 10 scholen in de regio werkt Knooppunt Techniek sindsdien samen aan het versterken van het technisch beroepsonderwijs in de Food Valley.