27
jan

Knooppunt Techniek schenkt twee Lego wedstrijdtafels aan TechnoDiscovery

Onlangs nam Hans Krijgsman (rechts), projectleider en techniekcoach bij TechnoDiscovery, twee nieuwe Lego wedstrijdtafels in ontvangst. Joop Hazeleger (links), directeur van Knooppunt Techniek schonk namens de organisatie, de tafels aan het leer- en ontdekcentrum in Ede.

Professionaliseren van het leer- en ontdekcentrum
Hans: “Met de komst van deze tafels zijn we weer een stap verder in het professionaliseren van de ruimte. We zijn er enorm blij mee!” TechnoDiscovery startte zes maanden geleden met een gebruikte tafel met veel gebruikssporen. Deze tafel wordt nu vervangen door de twee nieuwe officiële Lego wedstrijdtafels.

Werken met technisch lego en voorbereiden Lego wedstrijd
Onder de tafels bevindt zich ook een kastruimte. Hierdoor kan het materiaal veilig worden opgeborgen. Leerlingen die het leer- en ontdekcentrum bezoeken kunnen aan de nieuwe tafel goed werken met technisch Lego. Ook gebruiken leerlingen de tafels om zich nog beter voor te kunnen bereiden op de bekende legowedstrijd: de FIRST® LEGO® League.

Over TechnoDiscovery
In het leer- en ontdekcentrum TechnoDiscovery kunnen leerlingen en docenten met verschillende materialen en technieken experimenteren. De zeven werelden van techniek in het kader van het vak wetenschap en technologie staan hierbij centraal. Samen met leerlingen, docenten, ondernemers en overheid werken we in TechnoDiscovery aan de toekomst van regio Foodvalley! Bekijk hier de website van TechnoDiscovery. Knooppunt Techniek is verantwoordelijk voor het programmamanagement van TechnoDiscovery.