17
feb

Knallende opening leer- en ontdekcentrum TechnoDiscovery

Maandag 17 februari openden burgemeester René Verhulst en kinderburgemeester Lisa van der Burgh van de gemeente Ede officieel TechnoDiscovery. Ruim 100 genodigden en leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool de Vlinderboom waren hierbij aanwezig. Met een spectaculaire openingsact ‘brandende handen’ en via een waterstofbom, die Lisa van der Burgh tot ontploffing bracht, werd TechnoDiscovery officieel geopend. In het leer- en ontdekcentrum TechnoDiscovery, gevestigd in het Technova College op de Kenniscampus in Ede, kunnen leerlingen en docenten met verschillende materialen en technieken experimenteren.

Fotograaf Yaron Berends

Samen werken aan de toekomst van regio Foodvalley  
Tijdens de inloop werkten de leerlingen van de Vlinderboom aan verschillende missies in het leer- en ontdekcentrum. Zo maakten genodigden kennis met het programma en zagen zij de jongeren in actie. Na de spectaculaire opening werden de bezoekers over de laatste ontwikkelingen geïnformeerd. Na afloop vond er een netwerkborrel plaats en maakten bezoekers kennis met andere initiatieven uit Ede op het gebied van ‘Kiezen voor techniek’. Pascal Arts, voorzitter van TechnoDiscovery: “Met TechnoDiscovery stimuleren we op een innovatieve manier dat er meer kinderen kiezen voor het vak techniek. Hierbij staan de zeven werelden van techniek in het kader van het vak wetenschap en technologie centraal. Stimuleren is hard nodig. In Nederland is er grote behoefte aan technisch opgeleid personeel. Samen met leerlingen, docenten, ondernemers en overheid werken we in TechnoDiscovery aan de toekomst van regio Foodvalley!

Bijna 1000 leerlingen
Knooppunt Techniek verzorgt het programmamanagement voor TechnoDiscovery. Joop Hazeleger, directeur van Knooppunt Techniek: “Geweldig om aan dit initiatief een bijdrage te mogen leveren en het leer- en ontdekcentrum samen met verschillende partijen verder te ontwikkelen. Inmiddels bezochten er al meer dan 50 groepen het leer- en ontdekcentrum TechnoDiscovery in Ede. Kinderen, docenten en ouders zijn zeer positief over het programma! Dit jaar ontwikkelen we samen met onze techniekcoaches en docenten weer een innovatief programma met nieuwe missies. We hopen nog veel leerlingen in de toekomst te mogen ontvangen.

Meer weten over TechnoDiscovery?  
Wil je meer informatie over TechnoDiscovery? Bezoek dan eens onze technodiscovery.nl. Heb je vragen? Neem dan contact op met Knooppunt Techniek via info@knooppunttechniek.nl of bel (0318) 664 220. Knooppunt Techniek is verantwoordelijk voor het programmamanagement van TechnoDiscovery.