29
mrt

Online sessie inspireert het vo in regio Foodvalley om in de klas aan de slag te gaan met techniekoriëntatie

Afgelopen donderdag 25 maart organiseerde Knooppunt Techniek, i.s.m. Jet-Net & TechNet, een succesvolle online inspiratiesessie ‘Techniekoriëntatie’. In totaal namen zo’n 25 deelnemers, afkomstig uit het voortgezet onderwijs in STO-regio Foodvalley, deel aan het online event. Dit varieerde van decanen, LOB’ers, instructeurs tot docenten. Met dit event, een initiatief vanuit Sterk Techniekonderwijs, inspireerden en enthousiasmeerden wij de deelnemers om in de klas met techniekoriëntatie aan de slag te gaan.

Van lokaal aanbod tot drijfveren van jongeren

Tijdens het event ontvingen de deelnemers twee LOB-pakketten, informatie over het lokale aanbod techniekoriëntatie en vertelde Jet-Net & TechNet over de drijfveren van jongeren, ‘Bèta&TechMentality’ en de ‘7 werelden van techniek’. Bekijk hier de LOB-pakketten en het lokale aanbod techniekoriëntatie. Werk je in het onderwijs en wil je in jouw team ‘Bèta&TechMentality’ of de ‘7 werelden van techniek’ in de lessen verder handen en voeten geven? Of wil je weten of je met de toepassingen op de juiste weg bent? Informeer dan naar de mogelijkheden van een werksessie of individuele coaching via jet-net.nl.

Inspireren en enthousiasmeren

Jaarlijks organiseert Knooppunt Techniek samen met verschillende opleidingsbedrijven en onderwijsinstellingen, de VMBO Techniek Oriëntatiedagen. Via praktische workshops kunnen 2e jaars VMBO-leerlingen kennis maken met techniek. Vorig jaar ontvingen we ruim 600 leerlingen in Oosterbeek. Dit jaar vindt dit fysieke evenement niet plaats. Als alternatief organiseerde Knooppunt Techniek o.a. deze online inspiratiesessie. Via deze sessie hopen we, ondanks het wegvallen van de VMBO Techniek Oriëntatiedagen, het onderwijs te inspireren en te enthousiasmeren om met techniekoriëntatie in hun klas aan de slag te gaan.