TechnoDiscovery

Ontdek wat je worden wil!

In het leer- en ontdekcentrum TechnoDiscovery in Ede kunnen basisschoolleerlingen van groep 5 t/m 8 en docenten met verschillende materialen en technieken experimenteren. Ook 1e en 2e jaars leerlingen uit het VO kunnen terecht bij TechnoDiscovery. Via verschillende missies en maatwerkprojecten maken kinderen kennis met wetenschap en technologie. De 7 werelden van techniek in het kader van het vak wetenschap en technologie staan hierbij centraal. Bij TechnoDiscovery stimuleren we op een innovatieve manier dat er meer kinderen kiezen voor het vak techniek. En dat is hard nodig. In Nederland is er grote behoefte aan technisch opgeleid personeel. Samen met leerlingen, docenten, ondernemers en overheid werken we in TechnoDiscovery aan de toekomst van regio Foodvalley.

Het team van TechnoDiscovery
Bij TechnoDiscovery werken drie enthousiaste collega’s: Hans Krijgsman, projectleider & techniekcoach, Jan Haasjes, accountmanager en Wessel Smits, techniekcoach. Samen zorgen zij voor leerzame en uitdagende missies en maatwerkprojecten. En onderhouden zij de contacten met onderwijs, ondernemers en overheid.

Knooppunt Techniek verzorgt programmamanagement
TechnoDiscovery is een stichting en wordt vertegenwoordigd door een bestuur. Knooppunt Techniek verzorgt het programmamanagement van TechnoDiscovery. Het leer- en ontdekcentrum is gevestigd op de Kenniscampus aan de Bovenbuurtweg in het Technova College in Ede. Meer weten? Ga naar TechnoDiscovery.nl.


Zeven werelden van techniek
Technologie wordt steeds belangrijker. Denk alleen al aan de voortgaande digitalisering of de energietransitie. Steeds meer jongeren denk erover om later in de techniek te gaan werken. Alleen hebben ze geen beeld bij wat je dan zou kunnen doen en twijfelen ze eraan of ze het kunnen. Aan de hand van de 7 werelden van techniek kun je een aantrekkelijk en realistisch beeld geven van werken in de bèta en techniek. Hierbij is rekening gehouden met de verschillende drijfveren, talenten en interesses van jongeren. Ontdek via deze video’s de 7 werelden van techniek.

Kom naar TechnoDiscovery
Wil je met jouw klas een bezoek brengen aan TechnoDiscovery of ben je op zoek naar een maatwerkoplossing? Of wil je TechnoDiscovery financieel ondersteunen en ‘Vriend’ worden? Neem dan contact met ons op via info@technodiscovery.nl of bel Hans Krijgsman via 06 49 66 44 12. Meer informatie? Kijk op TechnoDiscovery.nl.