DigiLab

Waar staat de mkb’er op de digitale ladder? Welke verbeterpunten zijn er en welke stappen kunnen worden gezet? De mkb’er kan met deze vragen terecht bij een digitale werkplaats. Een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.


Lokale mkb’ers verder helpen
In regio Foodvalley is in september 2020 de digitale werkplaats DigiLab gestart. In het DigiLab helpen mbo- en hbo-studenten van verschillende studierichtingen, onder professionele begeleiding van docenten en experts uit het bedrijfsleven, lokale mkb’ers verder met hun digitale vraagstukken. Ondernemers kunnen hier terecht voor advies op het gebied van online marketing, data science en automatisering. Ook levert het DigiLab maatwerk. Zo ondersteunen deze studenten mkb’ers bij digitalisering en het inzetten van technologische innovaties. Vragen en wensen van mkb’ers worden geanalyseerd en de studenten presenteren een advies (roadmap). Het DigiLab richt zich vooral op de kleinere mkb-ondernemingen (tussen de 2 en 50 medewerkers), omdat daar de behoefte aan ondersteuning het grootst is.

Waar kan het DigiLab jou als ondernemer mee ondersteunen?
Voor veel ondernemers in het MKB is het een grote stap om online kansen te herkennen en optimaal te benutten. Het DigiLab ondersteunt ondernemers bij vraagstukken op het gebied van online marketing, data science en automatisering, zoals:

  • Welke mogelijkheden zijn er voor het digitaliseren van processen in mijn organisatie?
  • Hoe zorg ik dat ik online beter vindbaar/bereikbaar ben?
  • Hoe leidt digitaal ondernemen tot meer groei?
  • Ik wil inzicht in wat mijn klant wil. Hoe kan ik dat inzicht vergroten?

Heb jij als ondernemer een digitaal vraagstuk? Neem contact met ons op.
Heb jij als ondernemer ook een digitaal vraagstuk waar de studenten mee aan de slag kunnen? Laat het weten! Kijk voor meer informatie op DigiLab.nl of neem contact op via info@digilab.nl of bel (06) 82 98 86 17. Op dit moment is het DigiLab gevestigd bij Knooppunt Techniek – in het Technova College – aan de Bovenbuurtweg 7 in Ede. Je bent hier van harte welkom!

Eerste vraagstukken van ondernemers komen al binnen
Joop Hazeleger, directeur Knooppunt Techniek: “Knooppunt Techniek verzorgt het programmamanagement voor ICT Campus over het deelprogramma ‘ICT Talent naar de regio Foodvalley’. Binnen dit programma zijn we actief met het ‘interesseren van leerlingen voor ICT-opleidingen’ en tegelijkertijd brengen we bedrijven en opleidingen dichter bij elkaar door samen op te trekken in projecten. Het initiatief om landelijk MKB-werkplaatsen te ontwikkelen, waarin bedrijven geholpen worden om digitaliseringsvraagstukken op te lossen, sluit hier naadloos op aan. Dat is ook de reden dat we hierop hebben ingetekend. En… ondertussen zijn de eerste vraagstukken van verschillende lokale ondernemers al binnen.” Het DigiLab is een initiatief van: Stichting COG (ROC A12, Technova College en Knooppunt Techniek), ICT Campus, ICT Valley, FOV Regio Foodvalley, Rabobank Vallei en Rijn en Regio Foodvalley.

KNOOPPUNT TECHNIEK DOET

  • Initiatieven ontwikkelen die samenwerking en kennisdeling tussen 3 O’s optimaliseert
  • Instroom bevorderen
  • Onderwijs nog beter laten aansluiten op vraag van de toekomst
  • Imago technische beroepen verbeteren (veranderend vakmanschap)
  • Inspireren en stimuleren
Contact