14
jun

Theaterprogramma Huis van Sarah in Ede inspireert het onderwijs én bedrijfsleven over de energietransitie

Als maatschappij staan we voor grote uitdagingen. Hoe gaan we met de wereld om? Hoe laten we deze achter aan onze (klein)kinderen? Techniek speelt hierin een hoofdrol. Bij de energietransitie, circulaire economie, verstedelijking en digitalisering. Dinsdagavond 14 juni kwam het Huis van Sarah, op uitnodiging van Knooppunt Techniek, naar Ede. Zo’n 70 bezoekers, afkomstig uit het onderwijs en het bedrijfsleven bezochten dit creatieve en innovatieve theaterprogramma.

Verwondering, inspiratie of de wake-up-call?

Wat vragen deze uitdagingen van de vakmensen? Van de onderwijsinstellingen, opleidingsbedrijven en ondernemers? Wat is de stip op de horizon? Huis van Sarah – een samenwerking tussen Wij Techniek en TheaterMakers Radio Kootwijk – opent je ogen, stelt je vragen en zet je aan het denken over jouw rol in het vormgeven van een toekomstbestendige samenleving. Joop Hazeleger, directeur Knooppunt Techniek: “De wijze waarop er aandacht gegeven wordt aan de technologische ontwikkelingen via dit theaterprogramma spreekt ons aan. Het is laagdrempelig en impactvol. Wij zien het ook als onze rol om de technologische ontwikkelingen vanuit de sector naar het onderwijs te brengen.”

Wat bezoekers ervaren in het Huis van Sarah

In het Huis van Sarah staan zes grote verhuiskisten met ieder een eigen kamer en verhaal. Als publiek zit je niet stil; je gaat met behulp van de speciale app van kamer naar kamer met Sarah als je persoonlijke gids. Zes verschillende invalshoeken met uitdagende vragen over de toekomst van de technische installatiebranche en jouw eigen toekomst, op weg naar 2025 en verder. “Het Huis van Sarah toont dat we het verleden achter ons moeten laten en dat we allemaal onze sleutelrol moeten oppakken. Juist nu! Want alleen samen maken we het verschil,” aldus Robert-Jan de Vries, regiomanager Noord Nederland & Gelderland/Overijssel voor Wij Techniek.

Een community vormen en samen stappen zetten

De theatervoorstelling Huis van Sarah leent zich uitstekend voor een vervolg. Na afloop van de voorstelling beantwoordden de bezoekers een aantal vragen in de app van het Huis van Sarah. Aan de hand van deze input organiseren Knooppunt Techniek en Wij Techniek vervolgsessies. Joop: “Dit met als doel; om samen aan de ideeën te werken om zo uiteindelijk een community te vormen. Samen concrete en versnelde stappen maken. Daar gaan we voor!”