28
feb

Hackathon uit de startblokken

Studenten klaar? Starten maar!

135 studenten van 3 verschillende scholen binnen de Kenniscampus Ede, een aantal begeleiders, experts en niet te vergeten: de opdrachtgever. Allemaal klaar om een succes te maken van de hackathon.

Feiko-Jan Zuidema van de Koninklijke Ginkel Groep nam de studenten mee in de uitdagingen waarvoor we staan bij het vergroenen van de stedelijke omgeving. Hoe zorgen we ervoor dat we water vasthouden, dat we geen drinkwater verspillen en dat bomen en planten in straten, aan gevels en op daken voldoende vocht en voeding geven? Welke sensoren hebben we nodig en hoe zorgen we ervoor dat we het allemaal goed kunnen monitoren? Daarmee mogen de studenten aan het werk.

De studenten hebben kennisgemaakt met hun teamgenoten en weten wat de opdracht is. Vrijdag ontmoeten ze elkaar op de Campus Wageningen en dan gaan ze een dag lang aan de slag. Aan het eind van de dag hopen we een oplossing te hebben waarmee Feiko-Jan verder kan. Elk team presenteert een plan en uiteindelijk en twee teams strijden in de finale om de 1e prijs. We zijn benieuwd!