01
apr

Geslaagde inspiratiesessie Sterk Techniek Onderwijs voor docenten

Op woensdag 4 maart verzorgde Joop Hazeleger, directeur van Knooppunt Techniek, de aftrap van de inspiratiesessie in het kader van het vierjarige project ‘Sterk Techniek Onderwijs Regio Foodvalley’. Docenten van de aangesloten scholen waren uitgenodigd voor deze bijeenkomst. Deze vond plaats in de collegezaal van Het Perron in Veenendaal.

Beter aansluiten op vragen van de toekomst
De activiteiten in het kader van Sterk Techniek Onderwijs moeten ervoor gaan zorgen dat het onderwijs beter aansluit op de vragen van de toekomst en het imago van technische beroepen verbeteren, zodat er meer jongeren kiezen voor techniek. Joop: “Want dat is hard nodig. We doen dit samen met het onderwijs, overheid en het bedrijfsleven.” Tijdens de bijeenkomst informeerde Joop de genodigden over de doelen en activiteiten van het initiatief. Ook lichtte hij toe wat er van de scholen en met name van de docenten wordt verwacht.

Duurzame inspiratie van Joost Straat
Vervolgens nam Joost Straat, verduurzamer, het woord over van Joop. Hij gaf een presentatie over duurzaamheid. Hij vertelde over de ontwikkelingen en wat de kansen zijn op dit gebied. Zo sprak hij onder andere over bepaalde technieken die zijn verwerkt in zijn energiepositieve woning. Zijn presentatie inspireerde de docenten en bracht hen op ideeën hoe zij duurzame techniek kunnen verwerken in hun lessen.

Samen van start met Sterk Techniek Onderwijs
Na de sessie van Joost Straat kregen de genodigden een rondleiding door de technieklokalen van Het Perron. Tijdens de afsluitende borrel maakten de docenten nader kennis met elkaar en zijn gegevens en ideeën met elkaar gedeeld. We kijken terug op een inspirerende bijeenkomst. “We zijn er trots op dat Knooppunt Techniek het programmamanagement verzorgt! En kijken uit naar een mooie samenwerking met alle partijen!”, aldus Sandra Reuvers, projectleider van Sterk Techniek Onderwijs Regio Foodvalley. Meer informatie? Ga dan naar Sterk Techniek Onderwijs Regio Foodvalley.