05
feb

FIRST® LEGO® League regiofinale weer groot succes!

Team 1 van het Johannes Fontanus College wint FIRST® LEGO® League regiofinale

Op vrijdag 2 februari vond de FIRST® LEGO® League (FLL®) regiofinale Foodvalley plaats in het leer- en ontdekcentrum TechnoDiscovery in Ede. De FLL® is een internationale LEGO® wedstrijd waarbij innovatie en robotica centraal staan. De teams bestaan uit kinderen in de leeftijd van 9 t/m 15 jaar. De organisatie lag in handen van Knooppunt Techniek. In totaal streden vijf teams om een felbegeerde plaats in de landelijke finale. Uiteindelijk ging team 1 van het Johannes Fontanus College uit Barneveld trots met de FLL® beker naar huis. Zij staan op zaterdag 9 maart in de landelijke Finale in 1931 Congrescentrum ‘s-Hertogenbosch.

 

Over de FIRST LEGO League
De afgelopen maanden zijn de leerlingen op school druk bezig geweest met de voorbereidingen van de FLL®. Samen gingen zij aan de slag met het ontwerpen, programmeren en bouwen van een volledig autonome robot. De uitdaging dit jaar heet ‘MASTERPIECE’. Teamleden delen hun eigen hobby’s en interesses en leren over experts in musea, theaters en andere creatieve velden.

Tijdens de wedstrijd voert de robot diverse missies op de wedstrijdtafel uit, zoals de belichting op een podium in de juiste stand zetten.

Ook onderzoeken de leerlingen een maatschappelijk thema en presenteerden ze hun bevindingen én hun robotontwerp voor een jury.