17
feb

VMBO Techniek Oriëntatiedagen

Jaarlijks organiseert Knooppunt Techniek samen met verschillende opleidingsbedrijven en onderwijsinstellingen de VMBO Techniek Oriëntatiedagen. Dit jaar vindt het event van maandag 14 tot en met donderdag 17 februari plaats bij ReVaBo in Oosterbeek. Via praktische workshops kunnen 2e jaars VMBO-leerlingen die een BB- of KB-leerweg volgen en PRO- en ISK-leerlingen een dagdeel kennismaken met innovatieve techniektoepassingen. 

Aanmelden en vervoer

Voor deelname aan het programma vragen wij een bijdrage van € 6,- per leerling. Tip! Een bezoek aan het event kan bekostigd worden vanuit de subsidieregeling Sterk Techniek Onderwijs (STO). Knooppunt Techniek regelt het busvervoer van en naar school. Per 20 leerlingen vragen wij minimaal één begeleider in te schrijven. Wil je ook met jouw klas deelnemen aan de VMBO Techniek Oriëntatiedagen? Meld je dan aan via het online inschrijfformulier. Let op! Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Knooppunt Techniek reserveert de plaatsen en deelt de scholen in. Vervolgens ontvang je de loop van januari 2022 aanvullende informatie. Heb je vragen over dit initiatief? Neem contact op met Josine Vernooij via j.vernooij@knooppunttechniek.nl.

Vervolg in de vorm van een bedrijfsbezoek of meeloopdag

Alle leerlingen ontvangen bij binnenkomst een naambadge. Het is de bedoeling dat zij deze achteraf deponeren in een krat met een techniekrichting naar keuze. De badges worden geïnventariseerd en samen met de scholen organiseert Knooppunt Techniek i.s.m. de opleidingsbedrijven een leuke en passende vervolgactiviteit. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfsbezoek of een meeloopdag bij een bedrijf in de buurt.  Goed om hier alvast rekening mee te houden en tijd voor vrij te maken in het rooster. In overleg stemmen we dit moment samen af.