01
okt

Creathon ‘Het bericht moet door’ 2022 | Definitieve datum volgt

ICT Campus en de Verbindingsdienst organiseren de Creathon ‘Het bericht moet door’ voor studenten van het Technova College

ICT Campus organiseert in het najaar samen met de Verbindingsdienst van de Landmacht en een aantal regionale ICT-bedrijven, een Creathon voor studenten van het Technova College. De organisatie ligt in handen van Knooppunt Techniek. Het thema van deze Creathon is: ‘Het bericht moet door’. Tijdens deze Creathon werken militairen samen met zo’n twintig ICT-studenten op verschillende locaties, waaronder de Generaal-majoor Kootkazerne in Stroe, aan een praktijkopdracht. Daarnaast volgen de deelnemers gedurende deze dagen, verschillende masterclasses van ICT-experts uit het bedrijfsleven. De definitieve datum voor dit event volgt.

Communiceren tijdens een noodsituatie

Door klimaatverandering hebben we wereldwijd steeds vaker te maken met overstromingen. Communicatie tijdens zo’n noodsituatie is van levensbelang. In noodsituaties werkt de Verbindingsdienst van de Landmacht samen met civiele partijen en de veiligheidsregio’s. De studenten werken tijdens de Creathon aan een opdracht, een ‘zelf bedachte’ case over een overstroming in de Betuwe. Tijdens deze overstroming is er sprake van grootschalige uitval van nutsvoorzieningen, waaronder mobiele communicatie en toegang tot internet. Mensen, veiligheidsregio’s en hulpdiensten zijn onbereikbaar. Het is de taak van de studenten om, met behulp van de apparatuur van de Verbindingsdienst, ervoor te zorgen dat alle partijen weer met elkaar kunnen communiceren. Daarnaast onderzoeken de studenten nieuwe technologische oplossingen en geven zij aanbevelingen voor het verbeteren van procedures en apparatuur voor tijdens zo’n inzet.

Voorstelling van werkomgeving en functies

Majoor F.L.E. (Fred) Geugies, commandant Charlie CIS-Compagnie: “Wij kijken ernaar uit om samen met de studenten en bedrijfsleven te werken aan deze levensechte praktijkopdracht. Ook zijn we benieuwd hoe de studenten werken met onze apparatuur en welke aanbevelingen zij geven om deze verder te ontwikkelen. Daarnaast is het voor studenten een mooie kans om kennis te maken met een unieke organisatie zoals Defensie.” Danny van Burken, 2e jaars student systeembeheer Technova College: “Ik kijk uit naar deze Creathon. Het spreekt mij erg aan om bij Defensie te werken. Door mee te doen krijg ik de gelegenheid om te onderzoeken of zo’n werkomgeving bij mij past. Ook ben ik benieuwd welke functies er zijn.”