07
apr

Girls’ Day

Op donderdag 7 april 2022 vindt Girls’ Day plaats. Tijdens Girls’ Day openen door heel Nederland bèta-, technische, IT-bedrijven én technische of IT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meiden van 10 tot 15 jaar. Meiden kunnen deelnemen aan interessante activiteiten bij hun in de buurt, maken kennis met vrouwelijke medewerkers en leren meer over bèta/technische werkzaamheden. Ook TechnoDiscovery doet mee. Girls’ Day laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en IT van dichtbij beleven.

Aanmelden?

Wil je met je school of bedrijf ook meedoen aan Girls’ Day? Meld je dan aan via het inschrijfformulier voor scholen en bedrijven.

Kennismaken met deze innovatieve wereld

Het aantal meisjes en vrouwen dat kiest voor een beroep in bèta, techniek en IT is al jaren laag, slechts 14 procent van de technische professionals in Nederland is vrouw. Dat komt door genderstereotiepe invloeden, een beperkt beeld van technische opleidingen en beroepen, weinig zelfvertrouwen in exacte vakken en het ontbreken van rolmodellen. Daarentegen is bèta, techniek en IT belangrijker dan ooit voor de samenleving. Girls’ Day is daarom een uitgelezen kans voor meiden om kennis te maken met deze mooie innovatieve wereld.

Kijk hier voor meer informatie over Girls’ Day.