17
feb

FIRST LEGO League Challenge | Regiofinale Foodvalley

Op vrijdag 17 februari 2023 organiseert Knooppunt Techniek de ‘FIRST® LEGO® League Challenge | Regiofinale Foodvalley’. Deze vindt plaats in het leer- en ontdekcentrum van TechnoDiscovery. De FIRST LEGO League Challenge, is een internationale wedstrijd gebaseerd op LEGO voor leerlingen van 9 t/m 15 jaar.

Over de FIRST LEGO League Challenge ‘SUPERPOWERED’

Het programma daagt kinderen uit te denken als wetenschappers en technici. Tijdens ieder seizoen werken de teams aan een innovatieproject, waarbij aan de hand van de ontwerpcyclus een probleem uit de praktijk moet worden onderzocht en opgelost. Ieder jaar heeft de FIRST LEGO League Challenge een ander thema met nieuwe uitdagingen. Het thema van aankomend schooljaar is SUPERPOWERED. Leerlingen leren hun eigen robot te bouwen en te programmeren om hier vervolgens missies mee uit te voeren.

Benodigdheden

Om mee te doen aan de wedstrijd heb je een Challenge set nodig. Deze bestaat uit een wedstrijdmat en missiemodellen van LEGO onderdelen. Ook heb je een LEGO® robotset nodig, die je zelf moet aanschaffen via Heutink. Hiernaast heb je een wedstrijdtafel nodig om de set op te stellen en te oefenen met het oplossen van de missies. Deze wedstrijdtafel maak je zelf met een handleiding.

Kosten

Om deel te nemen betaal je €175,- (incl. btw) inschrijfgeld per team. Daarnaast bestel je een set van €120,- (incl. btw en excl. verzending). Je hebt minimaal 1 set per school nodig. Is dit het eerste jaar dat je deelneemt? Dan dien je ook een robotset aan te schaffen.

Meedoen en aanmelden

Deelnemen aan de FIRST LEGO League Challenge kan in teams van een school, klas of BSO. Iedereen kan meedoen, technische kennis heb je er niet voor nodig. Het traject wordt in 12 sessies door een eigen docent/coach d.m.v. een instructie begeleid. De FIRST LEGO League is onderdeel van Jet-Net & TechNet. Kijk hier voor meer informatie en meld je aan. Heb je vragen over dit initiatief? Neem contact op met Cora van Wijngaarden via c.vanwijngaarden@knooppunttechniek.nl of bel (06) 20 70 29 22.