11
okt

PPS FoodMidden NL: Aeres Foodgevoel

De Jong Ondernemers van Aeres MBO Food presenteren zich!

Onze Jong Ondernemers geven een kijkje in hun onderneming. Hoe zijn zij dit gestart? Hoe runnen zij hun onderneming? Wat houdt het eigenlijk in?
Spelen deze vragen ook bij jou op? Maak dan kennis met de wondere wereld van food tijdens verschillende workshops.

Tijdens Aeres Food Gevoel word je ’s ochtends ontvangen en volg je vervolgens je eerste workshop. Daarna is het tijd voor lunch! Deze wordt verzorgd door onze eerste jaars Food studenten.
Na de heerlijke lunch ga je door met de tweede workshop. Maar dat is nog niet alles! Ten slotte heb je de kans om producten van de ondernemingen te kopen. Niet alleen leuk voor jezelf, maar ook om cadeau te doen.

Programma

9.00 – 9.15 uur Ontvangst
9.15 – 10.15 uur Inspirerende gastspreker
10.15 – 11.30 uur Workshop ronde 1
11.30 – 12.15 uur Lunch
12.15 – 13.30 uur Workshop ronde 2
13.30 – 14.00 Markt food ondernemingen

Workshop ronde 1

Weide fris

Om kaas te maken heb je rauwe melk nodig van de koe. Daaraan voeg je stremsel toe en houd je twee producten over. De wrongel en de wei. De wei is een rest product dat geen waarde heeft op de markt. Wij willen laten zien dat je met dit product nog een lekkere, verfrissende zuiveldrank kunt maken. In onze workshop laten wij zien hoe de wei wordt verkregen. Ook laten wij de gevaren zien als tijdens de bereiding niet hygiënisch gewerkt wordt. Denk hierbij aan de micro-organismen die een gevaar kunnen vormen voor zowel de wei als de wrongel.

Gummybears maken

Altijd al willen weten hoe een gummybear gemaakt wordt? Dat kan je leren bij onze workshop. Je gaat zelf aan de slag om gummybears te maken. Je leert zelf experimenteren met de structuur en smaak. Daarna kun je de gummybears versieren met eetbare bloemen. Ben je nieuwsgierig geworden? Schrijf je dan in voor de workshop van Dr. Gummybear. We zien je dan!

Buitenbeentjessap maken

Ben je bezig met duurzaamheid? Wil je meer weten hoe je voedselverspilling tegen kan gaan? Kom dan vooral naar deze workshop! Deze workshop gaat jullie een kijkje geven in het bedrijf FAIR. Het bedrijf FAIR staat voor duurzaamheid. Wij willen meehelpen om voedselverspilling tegen te gaan en zijn zo op het idee gekomen om appel-perensap te maken van buitenbeentjes. Dit fruit ligt nu ook in de schappen bij bijvoorbeeld de AH en is dus voor iedereen makkelijk te verkrijgen. Wij willen je graag in aanraking laten komen met de buitenbeentjes en gaan dat als volgt doen: Wij zorgen voor buitenbeentjes in de vorm van appels en peren, maar ook in groenten zoals komkommer, wortels en paprika. Aan jullie de taak om een recept te maken waar uiteindelijk een heerlijk duurzaam sap uitkomt. Maak jij het lekkerste duurzame sap? Wie weet gebruiken wij dit recept wel als een volgende variant voor ons bedrijf. Schrijf je snel in!

Koen’s ambachtelijke mosterd

Iedereen kent mosterd. Waarschijnlijk houd je ervan of wil je er niks mee te maken hebben. Bijna iedereen weet wel hoe mosterd smaakt, maar wat nou als je die bekende smaak vers en ambachtelijk maakt? Hier komt Koen’s ambachtelijke mosterd om de hoek kijken! Omdat er gewerkt wordt met verse ingrediënten en een origineel recept, ontstaat er een product dat jouw beeld van mosterd gaat veranderen. Op die manier ontwikkel je liefhebbers die eerder niet van mosterd hielden. Nieuwsgierig geworden? Kom dan langs!

Workshop ronde 2

Veggiefry (vegetarische bitterbal)

Ben je een keer toe aan iets anders bij de borrel? Kom dan naar deze workshop en maak kennis met onze drie heerlijke Veggies. Wat zijn Veggies? Het lijkt dan wel op een bitterbal maar wij willen niet geassocieerd worden met vlees. Daarom deze unieke naam. Veggies zijn snacks met wereldse smaken. Ontdek het zelf en kom langs bij onze workshop!

Groentechips maken

Heb jij altijd al groentechips willen maken? Zoek je een gezonder alternatief van de aardappelchips? Bij Team Fripz staan we klaar om samen met jou rode bieten en zoete aardappelchips te bereiden. Wij hebben er zin in! Daarnaast zijn wij bezig met het produceren van fruitchips en daar willen wij je graag meer over vertellen. Samen bekijken we de fruitchips en leren wij je hoe je een sensorische test kan/moeten invullen. Tot dan!

Eigen Seitan maken

Seitan is een vleesvervanger, maar ben je benieuwd naar wat Seitan nog meer is? Kom dan naar deze workshop. Tijdens de workshop kun je de, al uitgewassen, Seitan zelf marineren. Je stelt je eigen marinade samen om er vervolgens je eigen smaak aan te kunnen geven. Nadat de Seitan is gemarineerd, kun je het bakken en op een broodje doen. Het beste van alles? Je mag het daarna zelf lekker opeten. Zin in? Schrijf je dan nu in!

Aanmelden via: https://www.aeresmbo.nl/agenda/ede/aeres-food-gevoel

Programma

9.00 - 14.00 uur