14
mrt

3-daagse bootcamp Robotica

In 3 dagen een creatieve robotoplossing

Onderzoeken, ontwerpen en optuigen zijn de sleutelwoorden bij deze onderwijsbootcamp van Knooppunt Techniek (www.knooppunttechniek.nl). Robotica is het onderwerp waar studenten van verschillende scholen zich in gaan vastbijten. Levensechte vraagstukken van het Ministerie van Defensie (www.defensie.nl), Icr3ate (www.icr3ate.nl) en Olmia Robotics (www.olmia-robotics.nl) dagen studenten uit binnen 3 dagen een goed werkend prototype op te leveren met bijbehorend business en logistiek model.

Doelstelling

Centraal staat het ontwikkelen van creatieve oplossingen voor de aangegeven opdrachten. Vervolgens moeten deze worden uitgewerkt tot een presentabel prototype met bijbehorende logistiek.

Programma

Van 14 t/m 16 maart gaan studenten in groepen aan de slag met een casus. Deze dagen zullen zij professioneel samenwerken en actief ondersteuning krijgen van onder andere:
Cellro (www.cellro.com)
Codian Robotics (www.codian-robotics.com)
Innius (www.innius.com)
OpenUp Technologies (www.openuptech.com)
Qing (www.qing.nl)

 

Korte omschrijving van de casussen:

  • Hoe maak je een werkend systeem van onbemande voertuigen en drones die kunnen bevoorraden in gevaarlijke gebieden?
  • Welke oplossing bedenk je voor een onbemand grondvoertuig dat een ander (onbemand en/of gehavend) voertuig kan bergen?
  • Hoe zorg je ervoor dat zelf-vliegende en zelf-landende drones in gevaarlijke omstandigheden een militaire missie uitvoeren?
  • Op welke manier kan een cobot defecten in producten detecteren en dan passende acties uitvoeren?
  • Hoe automatiseer je het proces van gaatjes boren in een kunststof buisje?
  • Hoe maak je een cobot die de binnen- en buitenkant van een product voorziet van een primerlaag?

Er worden powerworkshops en trainingen gegeven. ICT-Valley (www.ICTvalley.nl) ondersteunt deze onderwijsbootcamp. Daarnaast zijn de opdrachtgevers aanwezig voor technische ondersteuning en begeleiding. Ingezet wordt op het vergroten van kennis en vaardigheden. Docenten van de meewerkende scholen zullen als coach de teams in hun proces begeleiden.

Vanaf de Edese kenniscampus zullen de studenten worden op donderdag 14 maart vervoerd naar een van de kazernes in de buurt van Amersfoort. Gedurende het programma zal voor eten, drinken en onderdak worden gezorgd. Zaterdag 16 maart vinden de oplevering en presentatie plaats in het Technova College te Ede.

Interesse?

Ben je als expert geïnteresseerd om deze bootcamp te ondersteunen, neem dan contact op met Herman Julsing via info@knooppunttechniek.nl

Wil je meer weten? Mail je vragen naar info@knooppunttechniek.nl

Wil je meedoen? Meld je aan via de button op deze webpagina. Er is plaats voor 60 studenten.

 

Aanmeldformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.