04
jul

Energietransitie Academie: het net opgehaald …

 

In de afgelopen periode hebben de kwartiermakers trendrapportages bestudeerd, bijeenkomsten van brancheorganisaties bezocht, veel gesprekken gevoerd met regionale ondernemers en met opleiders het aanbod besproken. We hebben in Nederland grote ambities – zie hiervoor o.a. het Nationaal Plan Energiesystemen van minister Jetten – en ook in de Regio Foodvalley staat de energietransitie hoog op de agenda.

Tegelijkertijd merken we dat de vraag bij ondernemers wisselend is. Er zijn bedrijven met een grote vraag naar arbeidskrachten, maar we zien ook dat de waan van de dag veel aandacht vraagt en er sprake is van enige voorzichtigheid omdat werkvoorraden terug lopen. En … we zien bedrijven die de energietransitie als een kans zien! Voor hen kan het allemaal sneller!
De opleiders en opleidingsbedrijven bieden gezamenlijk een breed palet aan opleidingen en er worden trajecten ontwikkeld voor het monteren van laadpalen, batterijen en warmtepompen.

Het leven lang ontwikkelen is in de sectoren installatietechniek en bouw al jaren gemeengoed en de nieuwe kennis wordt niet alleen bij de opleiders opgehaald; ook leveranciers leveren hierin een bijdrage.

In de komende weken werken we aan een aantal scenario’s die we na de zomer aan de stuurgroep Human Capital van de Regio Foodvalley presenteren. In de tussentijd blijven we nieuwsgierig naar wensen van ondernemers en aanbod van opleiders.

Overweegt u een carrièreswitch en denkt u over een bijdrage aan de energietransitie? Neem dan contact op met Knooppunt Techniek. Wij kunnen u wellicht verder helpen.