09
okt

Eerste event in TechHub groot succes

De gloednieuwe Tech Hub van het Technova College was dinsdag 9 oktober het podium van het event

Digital Twin. Het event werd voor de regionale ondernemers georganiseerd door ingenieursbureau QING in samenwerking met RCT Gelderland en Knooppunt Techniek.

Het event past heel goed bij Tech Hub, omdat in deze innovatieve ruimte het onderwijs en het bedrijfsleven samen komen en Tech Hub de innovaties in de branche en in de regio een podium geeft.

Bram de Vrught, businessmanager van Qing, hield een inspirerende presentatie voor de ondernemers over de mogelijkheden die Internet of Things en simulatie software, ook wel bekend als Digital Twin, bieden bij het optimaliseren van hun (productie)processen. Daarna volgde een interactieve sessie waarbij het doel was om concrete handvatten te krijgen voor de toepasbaarheid in het eigen bedrijf

De wereld van techniek verandert in een rap tempo en daar waar sommige mensen terughoudend zijn bij deze nieuwe technieken, ziet Bram de Vrught juist volop mogelijkheden. “Deze technologie geeft ons de middelen om slimmer, efficiënter en tegen lagere kosten te optimaliseren en te automatiseren. Door samen te werken met Knooppunt Techniek en RCT_Gelderland bereiken wij juist die bedrijven die ook willen innoveren en daar concrete stappen in willen zetten.”

Joop Hazeleger van Knooppunt Techniek geeft aan: “Het feit dat Knooppunt Techniek en Qing samenwerken bij dit event op de locatie van Tech Hub is een mooie aftrap. Wij slaan hier als ondernemers, onderwijs en provincie echt de handen ineen om samen vooruitgang te boeken”.

De presentatie van Bram de Vrught werd gehouden in het Tech Hub theater, waarbij studenten van de opleiding podium en eventtechniek het geluid en de techniek verzorgden. Het nog te openen Technova College zal de komende jaren een verbindende rol gaan spelen tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Bram van de Vrugt verzorgt komende week ook een Qing-College ‘Digital Twin’ voor 120 studenten uit mbo en hbo. Studenten krijgen op deze manier de nieuwste ontwikkelingen mee.

Joop Hazeleger vervolgt: “Initiatieven als deze zijn heel mooie kansen voor zowel regionale ondernemers als het onderwijs om van elkaar te leren en innovatie te versnellen”.