13
jun

Een drukbezochte Dag van de Bouw op een unieke locatie in Ede

Op zaterdag 8 juni 2024 vond de zeventiende Dag van de Bouw plaats. Bouw- en infrabedrijven stelden met trots hun bouwplaatsen open voor het Nederlands publiek. Zo ook in Ede. Daar was de voormalige kazerne van de Koninklijke Marechaussee (KMAR) te bezoeken en dat deden maar liefst 700 belangstellenden.

Opening
De opening van deze dag en van het gerestaureerde gebouw, werden op ludieke wijze met één handeling verricht door wethouder De Pater samen met Geurt Kampert. Peter de Pater heeft onder meer Ruimtelijke ordening en Monumenten in zijn portefeuille en Geurt Kampert van Kampert Erfgoed Advies is eigenaar van het pand. Met geoefende hand zaagden zij samen een paal door en zo was de opening een feit. 

Locatie
Het KMAR-gebouw van het bouwjaar 1908, voorheen in gebruik als bureelgebouw veldartillerie, werd volledig en duurzaam gerestaureerd en herbestemd tot gezinshuis met 8 studio’s, een art gallery, een barbier, een fietsenmaker en een proeflokaal. 

De unieke locatie was te bewonderen en rondom het prachtige pand presenteerden diverse bouwgerelateerde bedrijven zich. Ook waren er activiteiten voor bezoekers waar flink de handen uit de mouwen gestoken werd.  

Al met al een geslaagde dag op initiatief van Koninklijke Bouwend Nederland en mede gecoördineerd en gefaciliteerd door Knooppunt Techniek. Daarnaast zijn bij de dag en de organisatie daarvan opleidingsbedrijven, onderwijs en lokale ondernemers betrokken.