01
okt

Docenten ontvingen handvatten om leerlingen te betrekken bij de energietransitie

‘Hoe ga je in jouw klas aan de slag met het thema energietransitie? Hoe maak je leerlingen bewust van duurzame en schone energie? En wat is het programma-aanbod van de Energietransitie Experience in de bio-energie installatie in Ede?’ Deze en andere vragen kwamen donderdag 24 september aan bod tijdens de inspiratiesessie ‘Energietransitie Experience’ op Het Streek College in Ede. Ruim 20 docenten, afkomstig van 10 verschillende VO- en MBO-onderwijsinstellingen in regio Foodvalley, bezochten de bijeenkomst.

Een echte belevenis, voor docenten én leerlingen
Docenten maakten tijdens de bijeenkomst kennis met het aanbod van de Energietransitie Experience in Ede. De Energietransitie Experience is echt een belevenis. In een escaperoom-achtige setting leer je alles over de technieken van de energietransitie. Docenten uit Ede en omgeving kunnen zich aanmelden om met hun klas, groep 7 en 8 van het basisonderwijs of klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs, op ontdekkingstocht te gaan. Uiteraard corona-proof. Docenten waren enthousiast: “Het was een boeiende bijeenkomst. Een bezoek aan de ‘Energietransitie Experience’ ga ik zeker plannen voor mijn leerlingen.” Meer weten of aanmelden? Ga dan naar de website van de Energietransitie Experience.

Samen zorgen voor duurzaam, dekkend en kwalitatief sterk technisch vmbo-onderwijs
De inspiratiesessie is één van de activiteiten van het programma Sterk Techniek Onderwijs (STO). Deze en andere activiteiten in het kader van STO moeten ervoor gaan zorgen dat het onderwijs beter aansluit op de vragen van de toekomst en het imago van technische beroepen verbeteren, zodat er meer jongeren kiezen voor techniek. Knooppunt Techniek verzorgt het programmamanagement van STO. Meer informatie? Ga dan naar Sterk Techniek Onderwijs Regio Foodvalley.

Bekijk hier de videoterugblik van de inspiratiesessie ‘Energietransitie Experience’.