05
okt

Docenten blikken terug op een inspirerend en verrassend werkbezoek bij Weener Plastics in Ede

Onlangs ging een groep vmbo-docenten en decanen, afkomstig van verschillende scholen uit de Regio Foodvalley, tijdens een STO-Inspiratiesessie op werkbezoek bij Weener Plastics in Ede. We kijken terug op een geslaagde en inspirerende sessie.

Miljoenen doppen per dag

Ongemerkt kom je vast ook in aanraking met hun producten. Want op bijna alle sausflessen zit een dop gemaakt bij deze multinational in Ede. Ketchup van Heinz, Remia mayonaise, Kikkoman sojasaus, AH sauzen, noem ze maar op. Na een korte presentatie kregen de groepjes een rondleiding langs de vele spuitgiet- en assemblagemachines van dit volcontinu productiebedrijf. Granulaatkorrels worden gesmolten en in een matrijs gespoten. Met enorme snelheden worden hier miljoenen doppen per dag gemaakt, inclusief een seal en membraan.

Verrast over carrièremogelijkheden en hygiëne

Als toeleverancier voor de voedselindustrie zijn hygiëne en kwaliteitscontrole erg belangrijk. “Ik heb nog nooit zo’n schone fabriek gezien”, lacht één van de docenten vanachter zijn baardnetje. Productiemedewerkers worden intern opgeleid tot operator en kunnen doorgroeien. Bij de technische dienst zijn er functies op MBO 3 en 4 niveau, zowel Elektro als Mechatronica. De deelnemers bleven vragen stellen en de tijd vloog om. “Wat geweldig om te zien, ik had geen idee”, verbaast de een zich. En met de woorden “Het was ontzettend leerzaam en ik heb er van genoten”, nam ook de laatste docent afscheid van de al even enthousiaste plantmanager. Kijk, daar doen we het voor!

Ook een inspiratiesessie bijwonen? Bekijk onze agenda.