25
jan

Challenge Slim Circulair van start

Op woensdag 23 januari jl kwamen meer dan 100 studenten uit heel Nederland naar het Technova College om zich (verder) te verdiepen in allerhande circulaire technieken. Met deze technieken wordt het mogelijk om grondstoffen en producten opnieuw te gebruiken.  Het dagprogramma stond bol van de interessante workshops, trainingen en experimenteerlabs.

‘Deze generatie studenten moet de samenleving verder gaan helpen met circulaire economie’. Met deze quote geeft Joop Hazeleger, directeur van Knooppunt Techniek, aan dat dit evenement meer dan nodig is om jongeren te enthousiasmeren en te inspireren voor de circulaire economie.

Het team Bouwkunde doet met 10 studenten mee aan de nationale challenge: het verduurzamen van de prefabunits die firma De Meeuw produceert in combinatie met het ontwerpen van duurzame studentenhuisvesting. Vanaf het volgende blok gaan deze studenten voor de volle 100% aan de slag met deze wedstrijd.

De dag werd feestelijk afgesloten met het uitreiken van een mooie prijs aan de studenten die gedurende het programma het meest communicatief waren.