18
jun

Bouw Inspiratie Dag / Dag van de Bouw

Ongeveer zeshonderd leerlingen uit de FoodValley regio hebben op vrijdag 14 juni op een minibouwplaats kennis gemaakt met bouw en techniek.

Leerlingen uit groep 7 en 8 van 16 basisscholen hebben gemetseld, een vlinderhotel getimmerd en grondboringen verricht. De afdelingen Veenendaal en Zuid-West Veluwe van Bouwend Nederland en Knooppunt Techniek hebben samen met de deelnemende bedrijven en onderwijsinstellingen laten zien dat ook de bouw een innovatieve sector is, met aandacht voor 3D-printen, virtual reality en allerlei moderne machines. Niet alleen de aannemers, maar ook installateurs, architecten en ingenieursbureaus werkten mee.

De leerlingen hebben zich twee uur lang vermaakt op een bouwterrein in Veenendaal-oost. De race met zelf-ontworpen auto’s (elektriciteitsdoos, wielen en een ballon) liet zien dat de leerlingen competitief zijn ingesteld!

De officiële opening werd verricht door Maxime Verhage (voorzitter Bouwend Nederland) en Klaas van Kruistum (presentator KRO/NCRV). Het was de vijfde editie van dit evenement!

Op zaterdag vond de Dag van de Bouw plaats, waarbij verspreid over Nederland bouwplaatsen te bezoeken waren. In Veenendaal-oost waren naast de minibouwplaats een bouwterrein en het informatiecentrum geopend, waar bezoekers geïnformeerd werden over de diverse bouwprojecten op de ‘eilanden’.