09
nov

‘Bouw een relatie met elkaar’

Als het aan Herman Julsing (projectleider bij Knooppunt Techniek) ligt, gaan docenten op de versiertour langs bedrijven.  Tijdens het werkatelier ‘ het onderwijs van de toekomst’ (ECBO) bijten docenten van diverse scholen hun tanden in vraagstukken over hoe het onderwijs toekomstbestendig kan zijn. Het advies van Herman is: ‘ Bouw een relatie met het bedrijfsleven’ .

 

In het Makerslab te Ede luisteren de 12 docenten aandachtig en kritisch naar de presentatie van Herman over hoe de samenwerking van scholen en bedrijven gaat helpen bij de vraag om personeel dat actief mee kan gaan met de veranderingen op technisch en technologisch gebied. Of het nu gaat om de ‘ harde’  techniek of om zorg: veranderingen binnen het werk zijn sterk en heel divers.

 

Via deze presentatie maken de docenten nader kennis met de bootcamps, de netwerkbijeenkomsten en de gerichte scholingsacties die door Knooppunt Techniek worden georganiseerd. Uit de vragen na afloop van de presentatie blijkt dat er belangstelling is voor deze activiteiten: iedereen noteert zijn of haar emailadres om op de hoogte te blijven van wat Knooppunt Techniek organiseert.