15
okt

Bootcamp Level Up Power Down

Hoe maken wij een wijk in Ede het beste aardgasvrij of klimaatneutraal? Die uitdaging legt de gemeente Ede neer bij studenten van maar liefst acht studierichtingen van het Technova College en coaches van 20 organisaties en bedrijven. Tijdens de bootcamp ‘Level up, Power down’ van 15 tot en met 18 oktober werken studententeams aan realistische voorstellen. Knooppunt Techniek staat garant voor de organisatie van de bootcamp.

Met de bootcamp laat Knooppunt Techniek twee dingen zien: de teams van toekomstige vakmensen volgen een scala aan opleidingen en de beste voorbereiding op de energietransitie ligt in samenwerking met het bedrijfsleven en de gemeente.

Plannen maken onder hoge druk
De tijd is beperkt tijdens de bootcamp. De gemeente Ede wil binnen vier dagen, op 18 oktober drie realistische voorstellen zien. Het beste voorstel komt in aanmerking voor verdere uitwerking. Een extra bonus is er voor het studententeam dat een antwoord heeft op de vraag hoe de gemeente Ede zo goed mogelijk met burgers communiceert over energietransitie.

Intensieve samenwerking onderwijs en bedrijfsleven
Met input en denkkracht vanuit het bedrijfsleven gaan studententeams vier dagen aan de slag. Zij brengen bedrijfsbezoeken en maken kennis met methodieken als scrum. Ook leren de studenten projectmatig samenwerken, haalbaarheidsonderzoeken doen, alternatieven vergelijken en professioneel presenteren. Deze intensieve dagen zijn uitermate leerzaam en effectief.

Over de partners
Ruim 300 studenten van het Technova College doen mee met de bootcamp. Zij komen van de opleidingen ICT, Bouwkunde, Mechatronica, Motorvoertuigentechniek, AV-Media en Fotografie
Het bedrijfsleven is vertegenwoordigd door: ABB Ede, BIT Ede, Groendak Scherpenzeel, Hodes Huisvesting BV Goor, ITN Installatietechniek, Leertouwer Barneveld, Techtron Veenendaal, MPD Groene Energie Ede, Toyota Ede, Woonstede Ede, Cose Wageningen, WUR Wageningen, Eneco Rotterdam, Energie Coöperatie Ede, Green Office Wageningen, KEK Wageningen, Omroep Ede, Onze Joost Amsterdam, Scholt Energy Control Valkenswaard, Techcom Light Ede.
Knooppunt Techniek verbindt onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Dat maakt het technisch onderwijs aantrekkelijker. Voor nieuwe studenten en ook voor het bedrijfsleven. Aandacht voor duurzaamheid staat centraal bij het Knooppunt Techniek.