26
mrt

Bootcamp ICT Campus 2020 ‘The I-Boer’ krijgt online vervolg

Vrijdag 13 maart werd de driedaagse Bootcamp ICT Campus 2020, met als thema ‘The I-Boer’, abrupt onderbroken door de aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus. Achter de schermen is er doorgewerkt en een mooie oplossing gevonden: de Bootcamp krijgt online een vervolg. Studenten en lokale ondernemers werken momenteel digitaal verder aan de opdracht. Op woensdag 1 april beoordeelt een jury, die bestaat uit vertegenwoordigers van gemeenten, onderwijs en bedrijfsleven, ook via deze digitale omgeving de resultaten.

Verder online bouwen in gemixte teams
Diverse teams bouwen verder aan de innovatieve oplossingen die tijdens de Digital Days Hackathon op 14 februari bedacht zijn voor de vraagstukken van Sieplo en Appeltje-Eitje-Automaten. Studenten van de Christelijke Hogeschool Ede, Aeres MBO, het Rijn IJssel en het Technova College werken in gemixte teams van zes deelnemers de eerste resultaten verder uit. De lat ligt dit keer iets hoger, want het is de bedoeling dat er vanuit de eerdere resultaten daadwerkelijk software prototypen gebouwd gaan worden. Denk aan apps en dashboards die betekenisvolle data laten zien voor boeren en bedrijven.

“Het online werken gaat verrassend goed”
Sanne van der Hoef, lid van het team ‘A3 Appeltje Eitje’ en student Bedrijfskunde aan de CHE: “Het was wel even schrikken dat de Bootcamp onderbroken werd. Wel fijn dat we nu online verder kunnen. Ik dacht: dat wordt nog een hele uitdaging, maar het gaat verrassend goed! Regelmatig hebben we samen met het team of in tweetallen overleg. En als we vragen hebben, stellen we deze aan de opdrachtgever of aan onze coach. Dat werkt echt super! Ook het scrummen gaat gewoon door. Daar gebruiken we de online tool Trello voor. Woensdag 1 april is de finale. Ik hoop echt dat we deze gaan winnen! Toch kijk ik er ook naar uit om weer naar school te gaan en mijn vrienden en docenten te zien. Gewoon om even spontaan een praatje te maken.”

Samen sterk. Ook in deze tijd!
Herman Julsing, projectleider van Knooppunt Techniek, verzorgt het programmamanagement namens ICT Campus. “We zijn er enorm trots op dat de Bootcamp toch door kan gaan en er online verder gewerkt wordt aan de opdrachten. Ook fijn dat het onderwijs de resultaten mee kan nemen voor de beoordeling van de studenten. Op deze manier behalen de studenten in deze tijd toch studiepunten. Het laat echt zien dat we samen sterk zijn. Ook in deze tijd!” De teams maken kans op verschillende prijzen. Het is een mooie samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid. En uiteindelijk een prachtige win-winsituatie!