20
jan

Alternatief programma VMBO Techniek Oriëntatiedagen Regio Foodvalley 2022

Jaarlijks organiseert Knooppunt Techniek samen met verschillende opleidingsbedrijven en onderwijsinstellingen de VMBO Techniek Oriëntatiedagen bij ReVaBo in Oosterbeek. Via praktische workshops kunnen 2e jaars VMBO-leerlingen die een BB- of KB-leerweg volgen en PRO- en ISK-leerlingen een dagdeel kennismaken met innovatieve techniektoepassingen.

Toen we vorig jaar startten met de voorbereidingen, hadden we nog de hoop dat we het initiatief in februari 2022 fysiek konden organiseren. Helaas zit Corona ons nog steeds in de weg. Er is daarom besloten het event dit jaar niet fysiek te organiseren. Knooppunt Techniek ontwikkelde daarom, samen met de opleidingsbedrijven en deelnemende onderwijsinstellingen, een alternatief programma.

Aanbod alternatief programma 2022

Een profielkeuze is voor leerlingen, zeker in deze tijd, een hele uitdaging. Zeker als je de beroepspraktijk alleen kent van verhalen, foto’s en filmpjes. Letterlijk de beroeps- en opleidingspraktijk binnenstappen, maakt het beeld compleet. Je ervaart het pas écht als je er zélf bent geweest. We onderzochten daarom hoe we in deze tijd toch die beleving kunnen geven aan de leerlingen en bieden daarom graag deze alternatieven aan:

• Bedrijfsbezoek
Leerlingen kunnen individueel of in kleine groepen lokale bedrijven bezoeken of op afspraak langs een opleidingsbedrijf.
• Gastles
Haal techniekkennis naar je klas en boek een gastles. Thema of techniekrichting in overleg.
• Les techniekoriëntatie op school in de klas
Ga in jouw klas, onder begeleiding van een techniekcoach, aan de slag met techniekoriëntatie. Na afloop inventariseren we welke leerlingen geïnteresseerd zijn in een praktisch vervolg. Voor deze leerlingen organiseren we een bedrijfsbezoek of zij mogen op afspraak langs bij een opleidingsbedrijf naar keuze.
LOB-pakket
Hier vind je informatie over het lokale aanbod techniekoriëntatie. Leuk en interessant om deze eens door te nemen.

Contact

Meer informatie over het alternatieve programma of heb je vragen? Neem dan contact op met Knooppunt Techniek via info@knoopunttechniek.nl of bel Josine Vernooij via (06) 14 63 92 42. We denken graag met je mee.