Nieuws van Knooppunt Techniek

Op deze pagina vindt u al het laatste nieuws omtrent Knooppunt Techniek. Wilt u nu nog beter op de hoogte zijn, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:

WEpod-challenge

8 februari 2016 - auteur:

Donderdag 11 februari wordt met een feestelijk programma het startsein voor de WEpod-challenge gegeven voor 34 studenten van verschillende technische opleidingen. In de kick-off spelen vertegenwoordigers van ROC A12 en de WEpod een belangrijke rol. Bovendien komt een “special guest” de studenten een hart onder de riem steken.

Uniek onderwijsconceptwepod.jpg
Het is een unieke challenge omdat het méér is dan zomaar een wedstrijd; het is een studieprogramma waarbij studenten van Bouwkunde, Mechatronica en ICT met  elkaar in groepen gaan samenwerken om het beste ontwerp voor de stalling van de WEpod te ontwikkelen. Studenten gaan er ongeveer 12 tot 16 uur per week mee aan de slag. Het is een uniek onderwijsconcept voor het mbo, dat aansluit bij nieuwe onderwijsvormen en het bedrijfsleven van de toekomst.

De uitdaging is om bij het ontwerp van de stalling nadrukkelijk rekening te houden met aspecten van duurzaamheid, als het bijvoorbeeld gaat om de energievoorziening voor dit voertuig. Daarnaast krijgt deze garage een functie als lab voor technische studenten.

Wat is de WEpod?
De Provincie Gelderland voert een pilot uit met twee zelfrijdende voertuigen (zonder stuur en pedalen) tussen station Ede/Wageningen en Wageningen University & Research Centre (WUR) en op de WUR campus. Bij het WEpods project staat kennisontwikkeling en –deling voorop.

Naast Knooppunt Techniek zal een stalling komen voor één van de twee WEpods. Een prachtige gelegenheid om rondom deze innovatie onderwijsconcepten vorm te geven. Vanuit haar doelstellingen om onderwijsinnovaties tot stand te brengen heeft Knooppunt Techniek dit unieke project tot stand gebracht.

Finale 17 maart
Op donderdag 17 maart vindt de presentatie plaats van alle ontwerpen en zal een deskundige jury een keuze maken voor een ontwerp dat gebruikt gaat worden voor de realisatie van de WEpodstalling. Houd de berichten in de gaten!

Meer weten? Neem dan contact op met Hans Krijgsman: h.krijgsman@roca12.nl

Wil je aanwezig zijn bij de kick off? Deze vindt plaats in G3.03, collegezaal Bovenbuurtweg, van 13.00u tot 15.30u