Nieuws van Knooppunt Techniek

Op deze pagina vindt u al het laatste nieuws omtrent Knooppunt Techniek. Wilt u nu nog beter op de hoogte zijn, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:

WEPOD 2.0 officieel van start

22 april 2016 - auteur:

Met een heuse bouwteamvergadering startte op 20 april j.l. het vervolg op de WEPOD Challenge. Tijdens deze Challenge hebben meer dan 30 studenten uit verschillende technische opleidingen samengewerkt om een innovatief concept te bedenken voor de WEPOD, het voertuig dat zonder chauffeur personen gaat vervoeren tussen Ede en Wageningen. Nu komt het vervolg: WEPOD 2.0!

Er is een nieuw team van studenten gevormd dat weer uit studenten van verschillende opleidingen bestaat. Het gaat om Joyce van Elden (bouwkunde), Nancy Draber (bouwkunde), Bram vd Beek (applicatieontwikkelaar), Stephan Bosveld (mechatronica), Martin Veldman (bouwkunde), Wessel Smits (ICT). Met het winnende concept als uitgangspunt gaat dit team het gebouw realiseren.

Ondersteuning komt van diverse bedrijven (bouwbedrijf Kreeft, Techtron Veenendaal, Van der Sijs Wijk bij Duurstede, Link in the Loop Amsterdam en ITN Ede) en van docenten.

Onderstreept moet worden dat het winnende concept bijzondere aandachtspunten heeft. Om maar wat te noemen: duurzaam bouwen, levensloop bestendigheid en zorg voor betrokkenheid van studenten en omwonenden (en zelfs passanten) tijdens en na de bouw. Een grote uitdaging hierbij is om zo samen te werken dat alle ambities uitgewerkt kunnen worden en dat iedere student afzonderlijk binnen dit project doelstellingen kan realiseren uit de eigen opleiding.

In de komende maanden zal hard gewerkt moeten worden om alle ambities waar te maken en dat medio december 2016 de garage van de toekomst in gebruik kan worden genomen.