Nieuws van Knooppunt Techniek

Op deze pagina vindt u al het laatste nieuws omtrent Knooppunt Techniek. Wilt u nu nog beter op de hoogte zijn, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:

VMBO Techniek Oriëntatiedagen Arnhem e.o. – FoodValley 6 t/m 10 maart 2017

19 december 2016 - auteur:

Ruim 1000 VMBO leerlingen uit de regio Arnhem e.o. FoodValley maken kennis met de mogelijkheden van leren en werken in de techniek
Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 maart 2017 vinden de VMBO Techniek Oriëntatiedagen plaats op locatie van Revabo Oosterbeek.

Techniek is overal. Niet alleen in de industrie, maar juist ook in de gewone, dagelijkse zaken speelt techniek een hoofdrol. Gezien de doorlopende technische ontwikkelingen van producten en diensten, is de techniek ook in de toekomst een belangrijke werkgever.

Zelf aan de slag
VMBO leerlingen gaan zelf, actief aan de slag met toepassingen in de techniek. Tijdens een 2 uur durend programma maken zij kennis met 4 verschillende mogelijkheden van werken in de techniek. Er is keuze uit verschillende activiteiten, zoals het vormgeven van metaal en productietechnieken in de metaal, het maken van elektrotechnische schakelingen, installatietechniek, het zoeken van een storing in een auto, timmeren, metselen, het berekenen van een bouwconstructie, het maken van een meubelstuk, alles over wegenbouw, engineering, laboratoriumtechniek en ICT.

Deelnemen
Er is een programma voor VMBO Basis/Kader leerlingen en voor GL/TL leerlingen. VMBO scholen uit de regio Arnhem e.o. en FoodValley zijn welkom om deel te nemen.

Samenwerkende organisaties
Het programma is een samenwerking van het regionale technisch bedrijfsleven, onderwijs, opleidingsbedrijven en brancheorganisaties. Gezamenlijk zetten zij zich actief in zodat ook in de toekomst voldoende goed opgeleide technische vakkrachten beschikbaar zijn.

Organisator: VMBO Techniek Oriëntatiedagen Arnhem e.o. – FoodValley.
Locatie: Revabo Oosterbeek, Pastoor Bruggemanlaan 33a, Oosterbeek.
Meer informatie mail naar:
j.hazeleger@knooppunttechniek.nl of bel met Joop Hazeleger, voorzitter van de werkgroep 06-52646275